Hur hittar man?

 
Har du skrivit något om...? Frågan är inte helt ovanlig till bloggen. Och jag kan förstå det. Hur hittar man bland över 2100 inlägg, som det är nu? Jag vet ju knappt själv alla gånger. Ibland skriver jag ett nästan likadant inlägg igen. För att jag glömt...
 
Men det finns lite hjälp att söka, om man nu inte vill bläddra baklänges och se vad man hittar. Det finns några rubriker uppe till vänster på bloggen. Lättast att se dem tycker jag det är via en dator. Svårare att använda alla funktionerna i telefonen, tyvärr.
 
Rubriken Arkiv ger dig möjlighet att söka per månad årsvis. Om du nu vet att du läst om det, och minns ungefär när. Kanske inte så ofta användbart.
Rubriken Kategorier kan hjälpa mer. Då kan man t.ex. välja Hund om man vill läsa allt jag skrivit om hund. Om jag nu kommit ihåg att tagga det, men det har jag oftast. Kategorin Allmänt finns på alla. Och förstås väldigt många med Häst. Så vissa smalnar av mer än andra, kan man väl säga. Du ser på bilden ovan hur det kan se ut (rulla nedåt för att se alla).
 
Och så finns det en verklig sökfunktion, som jag tror att många inte har upptäckt. Den finns lite gömt, men om man klickar på Om mig, så kommer sökrutan upp. Skriv ett sökord. I exemplet valde jag semin, för att se vad jag skrivit om semin. När man klickar sök så kommer man till Google, som då söker på sökordet, men främst på bloggen. Där kan man som vanligt välja vad man vill klicka vidare och läsa. Så här ser det ut steg för steg:
 
Har du testat och vad sökte du då? Vore kul att höra vad ni letar efter!
0 kommentarer