Kommentarer

Jag får en del kommentarer direkt  på bloggen, även om det är fler som kommenterar och gillar på Facebook. Till skillnad från Facebook så kan man vara anonym när man kommenterar på bloggen. 
 
De flesta kommentarer är positiva, konstruktiva eller i vart fall intressanta. Detta gäller även de anonyma kommentarerna. Ibland får jag en ny ide, något att fundera på och ofta får jag ny inspiration. Ibland delar någon spännande erfarenheter och berättelser. 
 
Men ibland får jag en dålig känsla. Nästan alltid är det en anonym kommentar som ger den effekten. Självklart får man ifrågasätta eller ha en annan åsikt. Men det går att göra på olika sätt. Och jag kan inte låta bli att undra varför det är så ofta just de som är anonyma. Vågar den som klagar eller anklagar inte stå för detta? Jag hade lagt större vikt vid åsikten om det fanns en öppen avsändare. Jag kan ändra mig om jag får bra argument. Och mer troligt om den som för fram dem vågar vara öppen med vem hen är. Förstås är det kul att veta även vem som skrev den positiva kommentaren, men det får jag oftast veta redan nu. 
 
6 kommentarer