Fler blodprov

Förra helgen gjorde jag en ny resa för att ta blodprov för den norska inavelsstudien, som jag skrev om för ett tag sedan. Jag och många andra ser med spänning fram emot vad studien ska ge.
 
Men redan nu har den gett mig en hel del. Jag har fått tillfälle att träffa många trevliga fjordhästägare och deras fina hästar. Alla ställer positivt upp på att vara med, och det är så härligt att möta denna fina attityd. En och annan häst undrar vad sjutton jag tar mig till, men de allra flesta tar sticket med stort lugn. Härliga fjordingar som inte krånglar till det! Då är det helt ok att lägga hela dagen och resa 45 mil.
 
29 nya prover blev det, och vi hittade 18 nya fadershingstar, som jag inte haft med förut. De nya var Ismo Kry, Gandalf, Terne Gut, Denver, Sindarve Tulling, Ronjas Ben Hur, Peron, Tecumseh, Chalander, Hamlet, Sindarve Hilding, Siljar, Höjgaards Joker, Temperament, Allman, Lyckängs Rex och Brynje. De flesta av dem var inte heller med bland de gotländska. 
 
De som jag hade med förut var: Ingvar Halsnaes, Alexander Lukas, Aslan, Julius, Romeos Cabri, Fredrik Skovå, Assar Nusebo, Malte, Dalar, Hugo, Haldol Kry, Pärlby Aladdin, Perakrossen, Bellman, Vilje, Bellman, Malte, Brynje, Furubäcks Inter,  Botvid,  Hauk Thun , Lyngheims Grane, Finslands Ringo, Rimbo, Hirtheguten, Lunner Per, Cheen Femtio, Kämpagårdens Lavin, Flurry, Disco Unik, Curry, Torps Gusten, Gjöstein, Knast Halsnaes, Kenzo och Alvedon Kry. Ytterligare finns bland de som togs på Gotland. 
 
Den här gången åkte jag runt stora delar av Småland, medan de tidigare var mest från Östergötland (och norra Småland). Totalt, med de 37 på Gotland, är vi uppe i 103 provtagna hästar. Vi får se om det räcker. Annars får jag ta ett varv till.
 
 
0 kommentarer