Tankar efter Årets kallblod

 
Årets kallblod är ett fantastiskt fint tillfälle att få göra reklam för alla de raser som deltar. Särskilt nu sedan det hållits på Friends med möjlighet att locka många att titta. Publiken står tätt runt paddocken, och de är både kunniga och entusiastiska. 
 
Fina representanter för alla raser visas, och man får se prov på hur de ska flätas eller pyntas enligt traditionen för rasen. 
 
Så mycket är toppen, men en del kan bli bättre. Det jag tänker på är främst hur hästarna visas. Inte alla visare kan ens grundreglerna om att vända till höger, och det ser inte bra ut. I år var det inte hjälm på samtliga, och även detta är en viktig säkerhetsregel. Vill man sedan höja statusen så tror jag att en enhetlig och neutral klädsel på alla skulle höja intrycket. Varför inte vit skjorta eller tröja på alla?
 
Däremot är jag glad att hästarna visades oklippta. Kallbloden kan bli lite varma inne på mässan i all päls, men jag blir glad att se dem som de är skapta. Och att även en vinterpäls kan vara blank och fin fick vi se flera bra exempel på. 
 
I år var säkerheten mycket bättre med en transportgång bara för hästarna. Det var ett steg åt rätt håll. Med lite mera puts kan det bli ännu större fest! Och tänk om det då kanske till och med kunde platsa inne på stora arenan, i varje fall som en del av finalen. Med en väl planerad förbesiktning skulle det inte ta alltför mycket tid, så visst vore det något att hoppas på. Jag tror säkert att publiken skulle gilla det.
0 kommentarer