Blågul rosett!

Igår hade vi en riktigt lyckad tävlingsdag! Ella och Desolett vann lokal lätt B:1 med 66,25% och Ella och Haldol var första utanför placering i lokal lätt A:1, bara futtiga 3 poäng (av 380) efter tvåan i klassen. De  red ihop 64,34%, och det är väl godkänt på den nivån. Trots rått och grått väder hade vi en trevlig tävlingsdag i Ölmstad, och tävlingen flöt på fint. Överdomaren älskade zebran och tog flera bilder på henne, och domaren avslutade sin kritik med "Fin färg!" - lite skämtsamt, tror jag.
Av de 40 starterna för dagen gjordes hela tio procent av fjordhästar, då vi fick sällskap av Ronjas Maj-vår, som startade lätt C och lätt B i kategori D. Eftersom båda våra är c-ponnyer så möttes de aldrig i samma klass, men roligt att träffa något mer fjordekipage ponnytävling - det händer inte så ofta häromkring.
Ronjas Maj-Vår

Desolett Kry:
 
 
Desolett börjar verkligen komma tillbaka i gammal fin form, och det känns så bra. Hon är en dröm att ha med på tävling - lugn och fin i all hantering. I början av framridningen kan hon också vara lite väl lugn, men sedan kommer hon igång, och igår såg vi nästan ingenting av oron i munnen som vi fått jobba med. Och motorn var det sannerligen inget fel på, hon bjöd på med härlig energi, och hade en fint sug framåt i uppridningarna, som belönades med åttor både i inledning och avslutning. En åtta blev det även för korrektheten i uppvisningen, och domaren skrev "Välridet program, fin form." Sjuor både för lösgjordhet och ryttarens sits kändes bra.
 
Det är sista tävlingen för Ella och Desolett, då hon flyttar om två veckor. Men det känns jättebra att vi nu har hittat tillbaka till den häst som vi kände, och att kunna lämna henne vidare i god form. Hasarbetet i travökningarna är för mig ett kvitto på att hon mår bra nu, och de gläder mig mycket. Som vanligt spred hon också glädje omkring sig. Många frågade och kommenterade om vår zebra, och de flesta var förvånade att hon målades i november och har hållit färgen så bra.
 
Haldol var väldigt spänd på framridningen, delvis på grund av att en annan ponny smittade av sig sin spändhet. Han är känslig för sådant. Ella fick stå ut med flera skutt, men efterhand gick det bättre. Väl inne på banan skötte han sig fint, och de gjorde en uppvisning utan större missar, om än inte på absolut topp. 64,34% räckte till en tredjeplats, som alltså var första utanför placering. Bra jobbat, även om det är snopet att han så ofta ska hamna precis där. Och hade han varit d-ponny hade han faktiskt varit placerad igår. Slutomdömet löd: "Trevlig uppvisning med bra flyt. Noggrann ridning, glöm inte bort yttertygel när du formar innersidan." Det sista var precis vad jag påminde om innan ritten, men alla har vi våra saker att putsa på.
 
Totalt sett blir han ändå bara bättre och bättre, och det är roligt att komma ut med två fjordhästar som hävdar sig så bra, och är så trevliga. En annan rolig sak var att av dagens sju blågula rosetter gick fem till svenskfödda renrasiga ponnyer, och endast två till okända/korsningar. Det var förutom fjordhäst också new forest, welsh cob och welsh ponny. Extra glad blev jag när jag pratade med en mamma som berättade att de medvetet valt en renrasig, svenskfödd ponny. Denna tävling var väl ett bevis så gott som något att hon tänkte rätt!
 
Haldol Kry
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Oj så roligt - grattis! Det ser flott ut. Kul att se hästarna i hagen bakom som står och äter helt oberörda av att det pågår en tävling med massor av främmande hästar några meter bort!

Svar: Ja, nu gick hon bra. Hästarna som bor där tog det hela med ro. De är nog vana att allt möjligt pågår i paddocken.
stuterikry.blogg.se