Ta ut lag

Om några dagar är det dags för första omgången i ponnyallsvenskan division 3. Tranås ridklubb har två lag, och totalt nio ryttare. Fyra får rida i varje lag och de tre bästa räknas. Det är alltså "en för mycket" om alla är friska och kommer.
Men ingen behöver undra vad som gäller, och ingen behöver prestera i en förklass för att få plats i laget. Det är klart sedan länge, och det handlar inte om att toppa lagen. Fokus är i stället på att få lära sig, få utvecklas och ha kul ihop. Peppa varandra och kanske lära känna varandra lite bättre.
Både lektionsponnyer och privatponnyer är med i lagen. Alla nio var med på en träning förra helgen, fick hoppa bana och få lite tips på vägen av lagledaren Mikaela.
Efter lottningen stod det klart att Unni rider i lag 1, och är med i första omgången som går hemma på annandag påsk. Hon ska rida en lätt E clear round som förklass, men kanske hoppar vi över det till nästa omgång. Denver är ju inte speciellt tittig, så för hans del kan det vara bättre att gå rakt in i lagklassen, att ha energin kvar.
Vi får köra vår planering, vi kan välja det som känns bäst varje gång. Och det gör att jag tycker att det känns roligt att vara med. Det kan säkert bli både glädje och besvikelser ändå, men med rätt tankar med sig till tävlingen ökar chansen att det blir kul. För det är ju det som räknas. Om både ponnyer och ungdomar har roligt - då är det en bra dag! Bilderna är från den gemensamma träningen och visar alla nio ekipagen.
Jag tänker tillbaka på en annan gång för många år sedan. Då skulle Ella och Julia rida lag för första gången. Ella red förklass med Desolett, men Julia avstod för hennes låneponny kunde annars bli seg till lagklassen. Men när det närmade sig dags för lagklassen kom till slut lagledaren och meddelade att Julia inte skulle få vara med. Han hade med kort varsel hittat en annan ryttare, ett säkrare kort. 
Då åkte vi hem med båda ekipagen. Ledsna, besvikna och med en känsla av att aldrig mer vilja uppleva detta. Vi bytte klubb, och vi kom igen. Ella har ridit division 2, 1 och 3 (i den ordningen, men med olika hästar: Desolett, Haldol och Finja) i dressyr. Nu ser vi fram emot hoppallsvenskan! Och vi hoppas att det ska bli en bra erfarenhet och kul upplevelse för alla. Hur det än går med resultaten.
 
 
 
 
0 kommentarer