Kan och vill!

Tredje gången gillt, eller efter knappt en kvarts träning sammanlagt, så visade båda fölen att de kunde kliva på transporten lugnt och villigt.
 
Brimi gick ju hela vägen in och igenom redan andra gången, och när det var dags för tredje så skrittade hon fram med långa kliv och klev in utan minsta tvekan. Här får man godis, sa minen, och det var klart att hon fick. Vi gick in tre gånger, och lugnt och fint ut alla tre, och sedan fick det räcka. Hon passade på att kolla in allt hon hann under tiden, med en härlig nyfikenhet och trygghet.
 
Brusali hade bara varit uppe delvis på lämmen innan, men med bara korta pauser på någon sekund mellan varje steg så klev hon in utan minsta backning. Hon fick lite godis för varje steg, och så var också hon inne. Vi gjorde om det en gång, och då var det lätt.
 
Jag har lagt mindre än 15 minuter per föl på denna träning, och de vet redan att det är tryggt och roligt att gå på. Man ska minnas att det inte är befästa kunskaper ännu, men det är en bra början. Nu ska vi repetera och vi ska göra det lite svårare genom att ha mellanväggen i rakt läge. Så småningom ska vi stänga och längre fram också åka. Men det är ingen brådska. Principen att de ska få lyckas och ha kul gäller även framåt.
På bilderna är det Brusali på första och tredje bilden och Brimi på andra och fjärde (de har samma grimma så det är ingen ledtråd).
 
 
 
 
1 kommentar
Amanda (Swedish Passport)

Åh vad härligt att det går så bra! :)

Svar: Visst blir man glad! Unghästar är underbara!
Stuteri Kry