Att unna någon annan

Nu har Denver flyttat till sin nya familj. Vi önskar honom och dem all lycka till ihop, och vi hoppas och tror att de ska trivas tillsammans. Och det är klart att det gör ont att säga adjö till en så underbar ponny som lärt Unni så mycket och varit en riktig bästa vän.
 
Men ändå känns det rätt. Vi vill unna någon mer att få chansen att växa ihop med Denver. Han har så mycket klokhet och erfarenhet som bara en bra och älskad ponny kan ha, och han är ännu så fin för sin ålder, så det känns så onödigt att han skulle gå kvar och bara vara före detta.
 
Han älskar ju att vara i fokus, få bli ompysslad, få göra sin konster och tjäna lite godis. Han är värd att få vara nummer ett i någons hästliv. Vi unnar Denver det, och vi unnar hans nya ryttare det.
 
Flera har varit här och provat. I samtliga fall har Unni fått lov att ha ett ord med i beslutet. Det ska kännas bra i magen och man ska tro på det. Det kan säkert betyda att det även bland de som inte fick Denver som sin nya ponny finns de där han hade fått det prima, men Unni ville känna att det kändes helt rätt mellan Denver och hans nya ryttare. Det är ju ändå svårt att skiljas från honom.
 
Han har inte flyttat så långt, och han har fått ett sto som sin nya hästkompis. Vi tror att han ska få det bra, och vi hoppas att han ska bli minst lika älskad som här. Han är lätt att älska, så jag tror det. De har ju fått världens bästa Denver. Och vi fick en fin sista helg med terrängträning och sedan en lugn och ensam uteritt. Vi kommer sakna dig, Denver!
 
 
1 kommentar
Anna O

Han kommer att bli saknad här i bloggen! Jag hoppas att Mercedes har hittat nya kompisar.

Svar: Han är saknad här hemma också. Men Mercedes gillar fölen rätt bra och även Desolett så det ska nog gå fint. Och nya ägarna har skickat bilder till Unni både igår och idag, och det uppskattar vi verkligen!
Stuteri Kry