Härligt ekipage!

"Härligt ekipage :-) " löd slutomdömet för Unni och Mercedes på pay and ride i söndags, då de ridit lätt B:1 i Mjölby. Man behöver träna på att tävla, och det här var verkligen en väldigt bra träningstävling. Mjölby allmänna ryttarsällskap hade ett väldigt trevligt arrangemang.
 
Det började bra redan när vi anmälde, och jag frågade försiktigt om det gick att ordna så att de inte startade allra först, speciellt som tävlingen skulle börja vid åtta. Det var inga problem, och Unnis starttid blev 11.20. Det var tio minuter mellan starterna, vilket gjorde att det var väldigt lugnt och gott om plats på tävlingsplatsen.
 
En riktig bana med dressyrstaket, och en rejäl collecting ring, så bra förutsättningar att träna på att tävla, och dessutom en riktig dressyrdomare. Domaren gav den som behövde lite extra tid att vänja sig vid banan den tiden, och sedan pratade hon med alla efteråt - jättebra.
 
Mercedes var pigg och lite spänd, men inte alls så taggad som på hoppningen före jul, och Unni kom snart till ridning på framridningen. Efter en stund i collecting ring fick hon sedan rida in.
 
Unnihar faktiskt aldrig tävlat dressyr, bara ridit ett par pay and ride förut, och det är ett rätt stort steg från att träna dressyr och att kunna göra alla krumelurer där det känns bra, till att rida ett program och få allt att fungera på exakt rätt plats. Även om hästen har tävlat högre så finns det massor man måste göra till sitt.
 
Men det såg jättefint ut. En mjuk och prydlig uppvisning, där travprogrammet var fint och följsamt. I galoppen protesterade Mercan mot sporren ett par gånger, med följd att hon bytte bak, och fick rättas att byta tillbaka (det fixade de utan avbrott). Antagligen en följd av att Unni nästan alltid rider utan sporrar, och Mercan ibland har kunnat ignorera vissa hjälper. Nu ställde Unni lite högre krav och blev jobbig, och Mercedes testade att slippa, men fogade sig snart. Det där kommer de snart att ha rett ut.
 
Så vi var alla jättenöjda efter avslutad ritt. Unni fick några fina ord på vägen och inte minst summeringen att det där blir bra med lite mera träning. Lite högre form och lite kortare tyglar så hade det trillat på ännu fler poäng.
 
Men det blev drygt 61 %, med inget under 5, och flera sjuor, så det var väl toppenfint! Det betydde också att Unni fick den rosett som hon spanat in som allra snyggast - den gröna som man fick för 60-64,99 %. Härligt! Det här gav inspiration, så tack alla ni som fixade en så trivsam träningstävling!
 
0 kommentarer