Ovanligt för januari

 
Nog för att det har hänt förr att vi kan rida på banan i januari, ibland på fint snöunderlag och ibland på barmark. Men det är ändå lite oväntat när man vecka efter vecka har mildväder utan snö. Särskilt när det är snöyra i Spanien.  Lite blött har det varit av och till, och jag tror att vi borde förbättra dräneringen på banan.
 
Men bortsett från det så har underlaget varit ovanligt ridvänligt. Unni och Mercedes kunde till och med träna hoppning för några dagar sedan. Det var bra, för Unni har varit besviken över att ridhusen hållit stängt på grund av smitta. Förståeligt, men tråkigt.
 
Och det är ju smidigt att kunna träna hemma, slippa lägga tid på att åka. Då hann både Unni och jag träna samma förmiddag, och sedan passade vi på att harva banan, för att den förhoppningsvis ska fungera ännu bättre.
I vanliga fall har vi vid den här tiden bytt till andra delen av vinterhagar. Vi brukar byta när det fryser till och den mer upptrampade delen blir knagglig och ojämn. Men i år kämpar vi på i klafset. Det kan ju fortfarande frysa till, så vi vill vänta och se. Fast snart känns det som att det kunde kvitta. Skidor kan vi åka ett annat år, tänker jag. Det är ju rätt kul att rida, eller hur. För mig som har oskott och obroddat passar detta fint. Och Mercan som är vinterskodd susade också runt i härlig stil, eller hur.
1 kommentar
Anita

Spännande om snön kommer i Mars eller inte ;)

Svar: Precis. Februari eller mars eller inte. Kanske påsk?
Stuteri Kry