I full fart

I full fart susar han omkring och leker i hagen, Björke Kry.
Hans syster och extrasyster leker med och fostrar busungen. De är duktiga och både sätter gränser och leker med. Det är fint att se. Hans idol är Aska och hon ser lätt besvärad ut, men står ut hon också.
Och minst lika fort som han springer omkring så växer han. Han är i gott hull, och kanske ser lite maffig ut. Men jag är väldigt nöjd med vad jag ser. Både hans attityd och sätt att vara och hans exteriör och rörelser. Han rör sig härligt i alla gångarterna och har en fin resning.
Han är nu drygt två månader, och har hunnit bli avmaskad en första gång. Det gjorde vi smidigt i hagen - en som kliade och en som petade i Axilur-pastan.
Han har också fått träffa hovslagaren. Det fanns inget att verka, men det är bra att kolla och nyttigt att träna. Duktig är han, både att leda och hantera. Han stod lugnt kvar i boxen medan mamma Finja verkades en bit bort.
Utvecklingen går verkligen i full fart. Och det är ju bara som det ska. Men ibland undrar man var det lilla gulliga fölet tog vägen. Det är ju redan en liten häst..
 
 
 
0 kommentarer