Superstart på semestern!

Åh, vad roligt det var att börja semestern med sommarpremiering! Och förstås extra roligt att det gick så bra - både resultatmässigt och med duktiga, trevliga unghästar.
För två år sedan visade vi Aska och Brusali (som föl) i Vreta, och Aska stambokfördes med finfina 44 poäng och Brusali fick 41 poäng. Sedan dess har vi inte visat på sommarpremiering, och den enda gång som jag kunnat (=fått med tanke på restriktioner) åka dit alls har varit när jag själv dömde förra hösten. Igår insåg jag hur mycket jag saknat det.
Restriktionerna lättade några dagar före, och från att max få komma två personer per häst så blev det max totalt 600 människor som välkomnades. Så många blev det inte förstås, inte alls. Läktarna ekade ganska tomma, med några få entusiaster på plats. De flesta hade inte hunnit uppfattat eller planera för möjligheten, tänker jag. Och 600 har det väl aldrig varit.
Men trots att det var lite glest med både folk och hästar så var det ändå en fest att få vara med och få mötas så här. För våra tvåårsston Brusali och Brimi var det ett äventyr, och jag är väldigt nöjd med hur bra de båda skötte sig hela dagen. Ändå från finputs och lastning hemma till vi var åter hemma i hagen med dem. Guldstjärna till båda!
Brimi och Brusali fick en medtävlande i sin klass, och det slutade med att Brusali placerades som etta med finfina poängen 98798=41 och kritiken "Harmonisk välbyggd. Rastypiskt huvud, bra bogparti och kors. Rättställd fram, något hjulig bak. Lång skritt med utmärkt mekanik. Taktmässig trav, utvecklingsbar".
Brimi gick trea i ringen och med samma summa som tvåan Dixie Unik. Brimi fick också hon klass I och med poängen 87888=39. Hennes kritik var "Rastypisk, välutvecklad. Rastypiskt huvud, grov hals, utmärkt bakdel. Välbenad rättställd. Avspänd naturlig skritt. Lätt taktmässig trav."
Alla tre tvåårsstona spåddes goda möjligheter att få diplom kommande år. Nu vet vi att det är omöjligt för Brusali på grund av hennes vita hov, men riktigt roligt att få så bra omdömen om dem! Vi ska träna vidare och försöka se till att visa dem i topptrim om ett år.
Direkt efter deras klass tävlade Ella och Brusali i visningsklass. De var ensamma i denna klass för dagen, men visade på bästa sätt hur det hela ska gå till och fick också väldigt mycket beröm för det. Att klara det så bra med en tvååring är förstås en extra svårighet, och inte blir det lättare av att halvsystern skuttar omkring oroligt och gnäggar under tiden (vid det laget hade Brimi stressat upp sig en del efter att innan ha skött sig superbra).
Men Brusali lät sig inte störas av virrig syster - hon gjorde vad hon skulle. Det där blir fint att ha med till kommande tävlingar som vuxen häst! Och Brimi lugnade sig snart och hanterade den ovana situationen bra för sin ålder och erfarenhet. 34 av 35 poäng fick Ella Och Brusali. Det är ovanligt med full pott, men det hade Ella och Desolett för två år sedan. Nu var det snubblande nära, och ett litet galoppen nslag i traven gav det lilla avdraget. Men med en så ung häst är det frågan om det ändå inte var bättre än insatsen för två år sedan.
När det var klart lastade vi med fart, och det gick hur enkelt som helst att packa in båda och byta tränsen mot grimmor. Sedan skyndade vi in och tittade på treårsstona och fick se Iska Kry visas bland tre andra treåringar - en fin ring!
De tre främsta fick alla diplom och för Iskas del slutade det med en tredjeplats och 98797=40 poäng. Stort grattis till det, och jag tror säkert att traven kan plocka ett eller två poäng till när denna stora unghäst (145 cm) vuxit klart och hittat styrkan helt. Riktigt fin är hon, och framför allt var det så härligt att se hur trygg och nöjd hon är med Helens sällskap och visning. Ett fint par!
Så vi kunde summera med att Kry-hästarna snittade på 40 poäng och hade skött sig strålande. Muskas och Furubäcks Ios allra sista dotter (bådas sista) fick diplom, och med det har alla Muskas döttrar fått diplom. Sammanlagt sex diplomdöttrar (Humira, Humulin, Henja, Hellvi, Aska och Iska) och två godkända hingstar (Hassle och Hangvar) och alltså råge på det Superelit hon redan har.
Vi hade jättebra hjälp under dagen av Amanda - stort tack till rutinerade medhjälparen! Och det var så roligt att hinna prata i alla fall med några andra på plats. Det blir ju alltid för lite av det, speciellt när man visar själv. Men det var mysigt det som hanns.
 
Jag börjar idag med lite bilder på våra hästar och följer upp med ett nytt inlägg senare med fler intryck och bilder. Grattis till alla som fick bra resultat - jag blir glad av att se så många fina och väl förberedda hästar av många raser! Av våra har Brimi nummer 36, Brusali 37 och Iska är den mörka med nummer 44. Alla poäng och katalog kan du hitta via SHs sidor. 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer