Ett kärt återseende

När SörFin kom hem till SannaGårds fjordhästar i söndags kände han igen sig direkt - förstås. Han fick gå in i i stallet och kolla om ett väntande sto var brunstigt, och sedan tog Johan ut honom till hans gamle vän Lysluggen.
Lysluggen har de senaste åren varit lekfarbror åt flera omgångar unghingstar. En viktig roll för att ge trygghet och fostra sådana med ynglingalynnet kvar.
Lysluggen är 28 år gammal, och det är klart att åren har satt spår. Men han är spänstig och fin, och jag tror att han uppskattade att återse SörFin. Och även om hans avelskarriär är avslutad så spelar han roll på ett annat sätt. Lekfarbror för unga hingstar är också ett viktigt jobb.
De pep och stilade, men det var inga hårda tag någonstans. Det var mer som om de berättade vad som varit sedan sist.
Kronos tittade på spektaklet från sin hage nära intill, men lät sig inte uppröras han heller. Och jag tittade och njöt av att se två av de allra snyggaste hingstarna vi har i avel i Sverige, samtidigt!
Jag fick också nöjet vandra runt och träffa alla hästarna på gården. Det blev en riktigt trevlig fjordhästdag. Jag återkommer med bilder från resten av stuteriet. Idag får SörFin och Lysluggen vara i fokus.
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer