Publicerade och examen!

 
Nu är det dags för lite skryt och stolthet! Ella och Daniel har fått sin första vetenskapliga artikel publicerad, och det är värt att fira. Till det flera olika examina i familjen.
 
Jag känner mig lite extra stolt över artikeln eftersom det från början var min idé att de kunde kontakta min gamla kurskamrat Ingrid, när det var dags att planera ex-jobb. Ingrid har nästan hela karriären arbetat med forskning kring Campylobacter, så temat passade väl in på arbetsområdet för livsmedelsagronomer, som Ella och Daniel, även om Ingrid är veterinär liksom jag.
Studenterna och Ingrid fann snart varandra, och det utvecklades till ett givande samarbete och två bra ex-jobb med gemensamt labbande. Det visade sig att de bröt ny mark också, då de olika grenarna hos SLU knappt kände till varandra trots snarlika arbetsområden, och det har lett till fler bra samarbeten.
Tack vare Ingrids entusiasm och engagemang stannade de inte vid att få godkända exjobb, utan de fortsatte skriva om materialet, och nu har det lett så långt att de har fått en vetenskaplig artikel publicerad. Grattis alla inblandade!
 
Om du är nyfiken på att läsa vad de gjorde och lära lite mer om risker med Campylobacter i köket, så hittar du artikeln här: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713522006648?via%3Dihub
 
När vi ändå är i tagen och skryter så passar jag på att visa upp mitt diplom för godkänd kurs i Excecutive Master of Leadership and Management. Det är andra delen av tre inom min MBA, då Financedelen blev klar redan förra sommaren.
 
Enligt planen skulle jag nu vara halvvägs genom den tredje delen (om stategiarbete), men jag fick som tur var möjlighet att skjuta upp starten när Peppe blev sjuk. Så istället för start i våras, planerar vi för start kommande vår. Jätteroligt att kunna se fram emot, och fantastiskt att få så fina utvecklingsmöjligheter på jobbet!
 
Sist, men verkligen inte minst, ska jag gratulera Tage som tog examen som civilingenjör i maskinteknik vid KTH i somras. Bra jobbat och grattis både till detta och till jobb! Snart är det dags planera för Unnis student och spännande framtidsval. Jag har verkligen turen att ha duktiga och fina barn. Och jag hänger inte riktigt med i hur fort det går. Känns som nyss som Tage tig studenten...
 
 
1 kommentar
Anna O

Mångfaldiga gratulationer till er alla! Jag tänker mig att Ellas mormor skulle vara lite extra stolt över just det examensarbetet också. Och jag minns när du tog prover till kursen i livsmedelshygien på äppelmoset jag hade kokat (och hittade ingen kontamination!)...

Svar: Tack! Ja, det ligger väl i släkten…
Stuteri Kry