Rusta för vinter

Vi har ensilage och halm så det ska räcka gott och väl för vintern. Känns alltid lika skönt när man är klar med det.
 
Förra helgen såg vi till att göra i ordning ligghallen också. Vi valde att inte tömma den i år, för bädden var inte tjock och den var torr och fräsch.
 
Men den delen som låg närmast öppningarna behövde komma bort, och det fanns något kisshål att gräva ut. För övrigt var den fin och fräsch och vi valde att spara strö och arbete.
 
Så medan Daniel körde bort skopa efter skopa, och rensade fint även utanför ligghallen, såg Ella och jag till att se över bädden där traktorn inte kom åt.
 
När det var klart rullade vi ut en bal halm, och jag sjönk ner och provlåg. Det var torrt, mjukt och varmt. Här får stona det fint i vinter.
 
Det återstår att se om hingstarna ska bo i boxar i stallet eller om de kan dela på den andra stora uteboxen. Båda alternativen är klara i stort sett. Det är bara att strö på rejät så kan de flytta in.
 
Men ännu har vi gott om bete. Så lite beroende på hur hösten utvecklar sig kan de gå på bete kortare eller längre tid till. Vintern är lång ändå, men när det inte finns någon skön plats att ligga är det gott för dem att komma till ligghallen. Ännu så länge verkar de dock rätt nöjda och gillar att ströva i stora hagar. Fryser gör de inte.
 
 
0 kommentarer