Höstfix


Det är ännu varmt 
och det har inte regnat så många dagar. Hösten har mest bjudit på bra väder i år.
 
Men alla sorters sommar än nog slut, och det är dags att inse att hösten tuffar på. Betet minskar, och snart behöver hästarna komma hem till ligghallarna.

I helgen strödde vi upp den stora ligghallen. Den har stått tom och torkat upp länge - bästa sättet att döda smittor. 
 
Nu strödde vi med ett tjockt lager torv i botten. 20 balar till 60 kvadrat. Och på det två rundbalar halm. Vi rullade ut en längd, men lämnade resten. När hästarna kommer dit så dröjer det inte förrän de har dragit ut alltihop.
 
Vi räknar med att det ska räcka med att vi strör nytt en gång i veckan, och då använder de även en del av halmen som foder.
 
Lilla ligghallen blev inte riktigt klar i helgen, men snart så.
 
Blir skönt att vara redo ta in när det behövs. Men vintersäsongen är lång, så vi tar det sista av betet, och ser att hästarna är i gott hull och reder sig fint ett litet tag till.
 
Att röra sig över större ytor i sommarhagarna så länge det går är ändå härligt, och i våra varierade hagar finns bra skydd på flera håll. De ser ut att ha det gott.
 
Ingen var intresserad när vi strödde heller. Om vi fixar med staket hoppas alla på nytt bete, men att få flytta till vinterhagen verkar inte vara drömmen ännu så länge.
 
Bra att vädret är milt av fler skäl, för nu spirar gräset som såddes för inte så länge sedan. Det har regnat lite lagom och mest varit milt (bara lätt nattfrost några nätter), och det har kommit upp fint. 
 
 
0 kommentarer