Ettåringar av riktigt hög kvalitet


Igår var vi med Kabusa och Hassmyra på sommarpremieringen 
i Norra Ljunga. Ella och jag lastade dem på morgonen, med Ingemar som backup vid behov. Det behövdes inte, och han kunde åka hemåt, medan vi for söderut och plockade upp bästa medhjälparen Bodil i Eksjö.
 
Dagen började alltså på bästa sätt, och med kvitto på att lastningsträningen gett önskat resultat. Det tog bara ett par minuter så var båda inne, och vi kunde stänga och ge oss av.
 
Dagen fortsatte lika utmärkt. Storögda klev de ur lastbilen och såg ut som att "Är världen så stor?! och finns det så många olika sorters färger och storlekar på hästar?! Och så många bilar!"
 
Men med så många intryck var det svårt att välja något att bli rädd för, och när de upptäckte att det fanns smaskigt gräs att beta så fokuserade de på att äta.
 
Id-kontroll var snart avklarat, och vi borstade av dem lite extra sedan, och hade lagom mycket tid att vänta utanför ringen.
 
De var ensamma i sin klass, och i ringen var det spännande. Publik, högtalare, grillos och mycket mera att spana på. Elisabeth Ljungstorp, som dömde, var klok och sa att det gick bra att den som inte bedömdes stannade som sällskap strax intill.
 
Och visningen gick riktigt bra. Hassmyra var lite för spänd för att visa sin bästa trav, men hon är ändå i växtfas och kommer nog bli bättre med tiden. Hon hittade i alla fall sin fina skritt, och gick etta med finfina 98897=41 poäng och klass 1. Jättenöjda, och poängen precis som jag tänkt att hon i bästa fall skulle få. Härligt! På sikt hoppas vi på 8 för trav med, men hon har tiden för sig och är stor, så det här var toppen för nu.
 
Kabusa visade sig också fint, och har ännu bättre trav än kompisen, redan nu. Med en extra travrunda kom den fram också, och hon fick jämna fina 88888=40 poäng och klass 1. Sammanfattningsvis två ettåringar av riktigt hög kvalitet, konstaterade domaren.
 
Kritiken för Hassmyra löd: Linjerad av utmärkt rastyp. Uttryckfullt huvud, välansatt hals, naturlig resning. Djup bog och bål, välformat kors. Nöjaktigt korrekt. Naturlig, mycket rörlig skritt. Energisk trav.
 
Och för Kabusa: Mycket god rastyp, feminin. Välformad hals, djup bog och bål. Långt, muskelfyllt kors. Välbenad. Avspänd, ren skritt. Lätt taktmässig trav  
 
Med varsin jubileumsplaketett och blå klass 1-rosett var det dags att lasta dem igen, efter en snabb kik på de andra fjordhästarna, som också fick fina resultat. 
 
Efter en kort betänketid kom Kabusa ihåg att det nog fanns äpplen i lastbilen, och klev in. Då var Hassmyra inte sen att hänga på, så på bara några få minuter var de lastade igen, och Bodil som stod redo behövde inte göra mer än Ingemar hade behövt. Skönt. Men också bra att ha någon redo.
 
Vi for hem nöjda med två trötta unghästar, som såg ut som zoobies när de kom ut i hagen. En bra erfarenhet rikare, som de kommer ha glädje av framöver. Och vi med kvitto på att de är så fina och duktiga som vi tyckt. Härligt!
 
 
 
0 kommentarer