Fråga var köttet kommer från!

Nu finns det regler som ställer krav på restauranger. De ska kunna svara om man frågar om köttets ursprung.
Det finns alltså inte krav på att det ska finnas sådan informationoch på väg att bli hangr på menyn eller liknande. Så fråga!

Ju fler som frågar och ju fler som väljer restauranger som serverar svenska råvaror ju fler restauranger kommer tycka att det är viktigt.
Jag glömmer aldrig den gång, för flera år sedan, när jag svängde in till en restaurang vid vägen för att få lunch. Jag tyckte att dagens rätt karré lät bra, och framme vid kassan frågade jag varifrån köttet kom.
Personen i kassan visste inte, men hämtade någon från köket.
"Det kommer från gris" kom svaret efter en rätt lång stund. Jo, det förstod jag ju redan, så jag förtydligade att det var ursprungslandet jag ville veta.

Jag blev anvisad att ställa mig vid sidan och började undra om jag var bortglömd, men till sist dök en kille upp och sa att köttet var från Tyskland. Jag fick förstå att de inte precis uppskattade frågan och än mindre tyckte att det kunde spela roll.
Jag var väldigt hungrig, och på väg att bli "hangry", men jag ställde undan min bricka och gick. Det fick bli en korv, av svenskt ursprung, på nästa mack istället. Inte vad jag drömt om, men maten ska kännas bra i magen.
Och nu är frågan alltså inte längre något att förvånas över. Så fråga!
