Duktig rasboxhäst!

Vilka härliga och duktiga hästar vi har haft med oss till Friends! Jag är så imponerad av hur de flesta fjordingarna sköter sig, och inte minst körhästarna som är helcoola. 
 
Även våra hästar gör mig glad och stolt. Haldol var helt fantastisk i rasboxen. Det är många som gick därifrån med ett leende. Han sticker ut huvudet och myser med besökarna, och han är lika lugn och snäll när det hundrade barnet kommer in i boxen för att klappa. Ibland ligger han ner och sover mitt under mässan, och det ser ut att funka det med. 
 
På fredagen visade Ella upp honom i kallblodsdressyr. De tävlade mot fyra andra kallblod, och alla red ett eget program till musik. Ella hade klätt ut Haldol till julbock, och sig själv till pepparkaksgubbe efter en hel del arbete med att sy dräkten. De red ett käckt program på nivå som lagtävlan för ponnyallsvenskan, och musiken var förutom självskrivna Pepparkaksgubbarna också Mer jul. 
 
De fick lön för mödan. Med tio poäng för showighet vann de sammanlagt före ardennern Torsten, som också gjorde en fin uppvisning. 
 
En timme senare fick alla kallbloden nya ryttare. De lånades ut till Dressage for future, och Haldols ryttare blev Veronica Linde. Hon red honom fint, och de slutade på en andraplats i denna tävling. Haldol fick beröm av ryttaren, som också var förvånad över att en så liten häst kändes större. 
 
Haldol har också varit med på uppvisning om WE samt en liten tricktävling. Han har som uppgift att 
hur trevlig en fjordhäst är och hur kul man kan ha med den. Jag tycker han gör det bra! Jag tror att fjordgänget på Friends är en fantastisk marknadsföring av rasen och dess goda temperament och stora användbarhet. 
 
 
 
 
0 kommentarer