Vänner

Unghästar behöver någon att leka med om de ska utvecklas och må bra. Ja, det gäller väl alla hästar. Men kanske är det ännu viktigare för de unga. Därför finns det regler om det i lagstiftningen. I föreskrifterna om hästhållning står det: "Hästar ska dagligen ges möjlighet att röra sig fritt i sina naturliga gångarter För föl och unghästar upp till 12 månader ska denna rastning ske tillsammans med minst en annan häst."
 
Jag tror som sagt att de behöver det mycket längre än till tolv månaders ålder. Både för deras psyke och för deras kroppsliga utveckling. Tjafs och nafsighet blir inget problem om de får leka, och de blir tryggare och mer musklade.
 
I påskhelgen lät vi Aska och Nye komma upp en stund på ridbanan. Vi började med att låta dem först gå, och sedan trava och galoppera över bommar och ett litet hinder på cirka 30 cm. Till sist fick de busa runt en stund, och då såg det ut så här:
https://youtu.be/MYpbS-Hzm-g
 
När vi hämtade dem i hagen såg det ut så här: Nye vaktade Aska som vilade i ligghallen. Vi hade planerat att vi skulle låta dem ge varandra stöd på träningen, och när vi såg detta visste vi att det skulle bli bra.
 
 
0 kommentarer