Lika och olika

I förra veckan hälsade jag och Ella på en liten flock med islandshästar. Tre föl och så vuxna hästar i olika åldrar. Det är roligt att prata häst - oavsett ras och inriktning. Jag kan inte så jättemycket om islandshästar, men tänker att de är både lika och olika.
 
På många sätt ganska lika andra nordiska raser, som fjordhäst och gotlandsruss. På andra sätt förstås med sina särdrag. Och framför allt, som med alla raser, olika individer med sina egenheter. Mysigt att få träffa dem en stund!
Och så är det spännande att se att en musblack islandshäst inte riktigt ser ut som de musblacka fjordhästarna. Visst ser man att det är samma färg och de är fina de med, men nog är det annorlunda om du tänker på Muska - som ändå är en ganska mörk musblack som fjordhäst betraktat. Kul också att det som jag tjatar om på mina färgkurser om skäckar illustrerades så bra i denna flock. Stoet som var registrerad som musblackskäck, trots att det inte fanns mer vitt än höga ovanliga strumpor, hade lämnat en "riktig" musblackskäck ihop med svart hingst - den tar nog ingen fel på som skäck, medan mamman nog lurar mer än en! Och lillasyster bara musblack - vilket jag personligen tycker är allra finast!
 
Nedan ettåriga musblackskäcken och hennes mamma, som syns lite bättre på bilden under, ihop med sitt årsföl. Och sedan en massa blandade bilder från besöket.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer