Tack för besöket!

Nu har Lindmarkens Brizard åkt hem, och vi saknar redan hans käcka uppsyn då han kikade fram mellan tistlarna. En snäll och trivsam hingst, som jag är tacksam att vi fick låna den här säsongen. Nästan tre månader har han varit hos oss.
 
Besökande stoet Havanna blev dräktigt redan under hans första dagar här. Finja blev dräktig på ett språng på fölbrunsten. Desolett hade en bra brunst, men blev inte dräktig och brunstade sedan inte om. Jag valde att inte spruta och försöka få igång henne, utan tänker att hon får en ny chans till våren.
 
Jag kommer kolla om både henne och Finja, för säkerhets skull. Inte minst för att kolla så att stressen kring Ygnes död inte har fått Finja att förlora sitt föl. Och Desolett för att säkerställa att en tidig dräktighet inte missades. Jag vet ju att sådant händer, och kan hända alla. Jag tänker på ett sto som jag fick undersöka under min utbildning till seminveterinär, ett äldre sto på Flyinge. Hon hade en period under några veckor i tidig dräktighet, då de aldrig lyckades få syn på fosterblåsan, men sedan fanns den där. Och då pratar vi superrutinerad veterinär. Ovanligt, men värt att minnas. En extra koll är bra, även om jag inte tror mig hitta något hos Desolett när det blir dags.
 
Brizard åkte hem till sin uppfödare. Han ska få bli körhäst och kommer förhoppningsvis snart ut på tävlingsbanan. Det tror jag att han ska passa jättebra till. Nyfiken och trygg, med fina rörelser och energi.
 
Så det är stor risk att detta var hans första och sista säsong i avel. Tråkigt, men förståeligt. Han har på pappas sida en hel rad halvbröder, så marknaden ropar väl inte heller efter en sådan hingst. I detta läge hade det förstås varit ännu roligare om Desolett också varit dräktig. Men jag är glad att vi förhoppningsvis har ett föl efter honom här nästa sommar, och att det ska bli ett till hos Havanna.
 
Vilken hingst vi ska betäcka med nästa år kommer jag börja fundera på snart. De som jag planerar att betäcka är Desolett och Finja, om allt är bra med dem. Två halvsystrar. Ska vi försöka låna en hingst och ta samma till båda, eller ska vi åka? Om jag hittar rätt hingst att få låna så är det ju skönt att få ha sina hästar hemma, och inte minst sto med föl. Vi får se hur det blir.
 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Klart du ska ge en hingst chansen till en härlig sommar och många bilder hos er!

Svar: Vi får väl se om vi hittar någon som passar och som ägaren vill låna ut :-)
Stuteri Kry