Hassle till Hajum!

Många verkar glada att Hassle Kry har flyttat söderut, och att han ska finnas tillgänglig för avel på lite närmare håll för fler. Jag hoppas att det betyder att han kommer att få chansen att få fler fina avkommor.
Stationen för 2021 är nu bestämd. I början av maj åker Hassle till Bohuslän, som väl får sägas vara den svenska fjordhästavelns vagga. Han ska stå till avelstjänst hos Hajums stuteri, och det känns jättebra.
Jag har följt familjen bakom stuteriet på lite håll i många år. Den första hingst jag minns därifrån var den från Norge importerade Stasmann, och senare hans dotterson Hajums Tullman (e. Ernarson), som ännu finns kvar i livet, dock inte i avel längre. Den senaste avelshingsten har vait inlånade Allman för några år sedan.
Det visade sig att de också spanat på Hassle länge. Faktiskt ända sedan han visades och godkändes på hingstpremieringen 2014. Då hade de med en egen hingst, som gick i ringen precis före Hassle, eftersom han hette Hajums Einar. De hade lagt märke till vår snälla och trevliga hingst, som skötte sig så bra hela dagen, och som fick en tia för sitt temperament. Bättre minne än jag som inte minns Einar alls, men det tyder ju på att det väl inte var alltför illa....
Så det kändes rätt direkt när frågan kom, och jag hoppas att det ska komma fler ston än det egna som de planerar betäcka med Hassle. Nästa år (2022) är tanken att han är hemma hos oss för avel.
Jag delar en del nytagna bilder på Hassle i vinterpäls, och han dyker säkert upp fler gånger här i bloggen. Alla bilderna är från de senaste dagarna. Han mäter 144 i mankhöjd och 22 i skena, ifall du undrar. Och temperamentet är fortfarande lika trivsamt och vänligt. Jag är glad att han är tillbaka här, men också glad att han får komma på äventyr i sommar.
 
 
 
0 kommentarer