Just jump

Det var osäkert in i det sista om söndagens pay and jump skulle öppna för ryttare utanför anläggningen i Mjölby. Men till slut gjorde den det och vi anmälde Unni i början av förra veckan. Startlistor kom ut i fredags mitt på dagen, låg ute en kort stund och försvann sedan. Beslutet om att alla tävlingar skulle ställas in hade kommit.
Ja, det var bara att gilla läget och göra det bästa av det. Unni var delvis mentalt förberedd på att det skulle kunna bli så, och hon ställde raskt om från "pay and jump" till "just jump". Hon tände lyset till ridbanan och byggde en bana redan i fredags kväll. När jag kom ut på lördag morgon möttes jag av en bana som var minst lika fin som många banor på pay and jump.
Unni har själv byggt alla möjliga hinderutfyllnader. Alla var inte framme, men det fanns en grind, en liten mur och en färgglad skiva. Allt var placerat så att det matchade våra bommar. Det fanns mer saker i lagret, och de kommer säkert fram en annan dag.
Så i lördags blev det banträning hemma. Förstås ger det inte den miljöträning som man får av att åka ut. Men dumt att låta det bästa bli det godas fiende. Det finns massor att träna på hemma. Efter en lite tveksam inledning med svagt tempo tog det sig och de hoppade riktigt fint på slutet.
Inte en bom ner, som vanligt, och inte mer än några få stopp i början. Men jag hade fullt upp ändå med att höja, justera avstånd och ta bilder. Både Unni och Mercan var varma på slutet och red en bana på 80 cm i snygg stil. Samma bana var täckt av ett par centimeter snö nästa dag, så det var dessutom bra timing. Alltså bra jobbat och rätt tänkt! Just jump!
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Just s¨å! Nu utmanar jag dig att bygga en WE bana åt dig och Aska och ta igen den där tävlingen ni missade härom veckan också! Till påsk?

Svar: Vi byggde ju hela banan och red den förra helgen. Peppe filmade båda varven, men filmen är tyvärr jättedålig kvalitet. Men jag har bevis 💪
Stuteri Kry