Varför går det sämst i september?

Jag trodde det var en tillfällighet förra året. Jag kunde se att statistiken på stegräknaren i mobiltelefonen dippade rejält i september. 2019 hade jag ett genomsnitt på 10 600 steg per dag, men i september kom jag bara upp i 8 500 steg per dag. En så fin och härlig månad borde man väl röra sig mer?
 
I år har jag förbättrat min statisktik, och ligger det senaste året på nästan 11 600 steg per dag. I juli kom jag upp i 14 800 steg per dag. Inte så konstigt, för då var jag ledig och traskade omkring mest hela dagarna. Det hade sett bara bättre och bättre  ut hela sommaren.
Men så kom september, och statistiken sjönk som en sten. Med viss möda, tack vare en del aktiva dagar lyckades jag denna gång nå 10 400 steg i september, så klart bättre än i fjol. Men precis som då så bröts den fina trenden rejält. Fast det har varit fint väder och jag tycker jag varit ute en hel del.
 
Och det är klart, även i år har det varit en del domaruppdrag. Att åka långt i bil ochg sedan stå i ringen ger nästan inga steg alls. Dessutom lite kurser och heldagsmöten på jobbet, även i år. Så det sänker snittet. Men det är väl bara att hoppas på rejäla promenader i oktober då?
 
 
 
1 kommentar
Anna O

För att i september kommer jobbet igång på riktigt och med det stillasittandet? Och det är slut på de långa ljusa kvällarna. Vi tog en sen semestervecka i september i år (=förra veckan) och det var väldigt skönt! Fast för mig som går till jobbet blev det mindre marscherat under den semesterveckan än under en vanlig jobbvecka.

Svar: Låter ändå skönt. Och det är väl sant, men jobbet är ju igång i oktober med... Så lite konstigt är det allt. Bäst att gå ut så oktoberstatistiken börjar bra ;-)
Stuteri Kry