Bild till hingstkatalogen

Att ta en ny bild till hingstkatalogen är en bra idé. Men inte så lätt...
Man ska ha någon som kan fotografera och någon som kan ställa upp hästen bra. Och de ska ha tid och tålamod båda två. Kan man ha en till som fångar hästens uppmärksamhet är det ännu bättre.
Det ska vara rätt ljus, helst inte för blåsigt (för då är svansen inte där den ska) och lagom fint väder. Hästen ska vara ren och fin, och manen i ordning, och helst ska hästen vara lagom tjock med. Vinterpäls är svårare, för oftast är de finare på sommaren. Tänker man så är det kört för denna gång...
Vi provade för ett år sedan, Peppe, Hassle och jag. Det blev väl sådär, så Hassle fick ha sin gamla bild igen (bilden ovan). Den är fin, men den togs när han var tre. Nu är han nio, så dags för något nytt.
För en vecka sedan sa Ella och jag att nu är det läge. Vi hade klippt manen dagen innan, utan några sådana tankar. Kanske lika bra det, för det blir sällan bättre av prestationsångest. Jag bara vardagsklippte, och det blev inte så illa.
Borsta ren och ansa skägget, och så ut mitt på dagen medan solen ännu ger hyggligt ljus. Man har kort stund på sig i december. Och lite gult är det även mitt på dagen. Både bra och svårt med snö...
Vi tog bilderna vid lunchtid. Hassle är en klippa, snäll och tålmodig. Vi tog flera hundra bilder (tack för digitalkameran!). Många rätt lika, men skönt kunna rensa de där han blundar och annat uppenbart.
Här är några av bilderna, och den här gången tror jag att vi vågar oss på att ta en av dem till hingstkatalogen. Visst har han vinterpäls och visst kunde han varit lite slankare. Men jag tycker han är fin, och jag tycker att man ser hur snälla ögon han har.
Några huvudbilder blev det också, bara för att han är så fin. Men det är en av uppställningsbilderna som ska in i hingstkatalogen. Vilken gillar du bäst?
 
 
 
 
 
 
3 kommentarer
Ellen

Bild nummer 2 är min favorit!!

Svar: Tack! Jag gillar också den mycket. Lite fundersam att den är så gul, men kanske funkar?
Stuteri Kry

Anna O

Först av allt: Han passar väldigt bra i vinterskrud! Ser inte alls vinterlurvig ut.

Av de bilderna du lagt ut är sorterar jag lätt bort alla utom fyra. Jag skulle välja mellan någon av bild 1, bild 2, den femte från slutet och så den bilden någonstans i mitten där han tittar lite åt fotografens håll. De är alla fina bilder där han gör sig särskilt bra.

Jag är särskilt svag för en bra uppställningsbild där hästen tittar lite mot kameran. Det blr lite extra personligt, tycker jag, och så är det sällan man ser sådana. Så den skulle jag nog välja om det vore mitt val!

Svar: Jag gillar också den personliga blicken, känslan i en sådan bild. Det får bara vara lite, men ska klura på det. Dock är väl den lite i nerförsbacke. Och så var ju den tidigare bilden också en med lite vridet huvud. Fint att du gillar pälsen. Han har, liksom Muska och Aska ganska kort och tät päls och jag tycker det är fint med vinterpäls i lagom dos!
Stuteri Kry

Anna O

Det är nog bara du och hans förre ägare och kanske två kalenderbitare som kommer ihåg att hans förra bild också var med vridet huvud, så det tror jag inte du behöver tänka på!

Det som skiljer bild två från bild ett för mig är uttrycket / utstrålningen. På bild två ser man en välbyggd fjording. På bild ett ser man en snygg fjordhingst. Tycker jag. Det är ju samma häst och samma gener och han är säkert både den flotte hingsten och den välbyggda brukshästen, men i en hingstkatalog tycker jag man vill se hingsten! Som man också ser på de andra två bilderna jag föreslår.

Jag håller inte på att lägga mig i, men jag tänkte att du nog faktiskt ville ha feedback på det här, och så vill jag förklara hur jag resonerade!

Svar: Hej! Tack, det stämmer att jag gärna vill ha feedback. Behöver få perspektiv och hur andra ser på det. Har fått många inspel i alla möjliga former och det har varit bra!
Stuteri Kry