Julkalender 2021: De rätta svaren och vinnarna!

Äntligen dags att avslöja lösningen på årets kalender. Här kommer den ifyllda lösningen:
 De tolv bokstäverna bildade tillsammans ordet SADELKAMMARE.
 
Första deltävlingen var som vanligt att komma på meningen i de blå rutorna. Förra årets kalender kom rätt svar från Therese Andersson redan den första december. Den här gången dröjde det lite längre, men hon var först igen och vinner en trähäst.
 
Näst snabbast där var Ann-Charlott Svensson, som får ett extra pris i samma deltävling och vinner en mugg. Det verkar ju inte gå att klå Therese där, och Ann-Charlott var också snabb så det blir en extra vinst denna gång.
 
Sedan var det tyst med undantag av några som skicka in svar på en enstaka dag. Kul det med, och rätta svar, men inga priser för det enligt reglerna. Bra jobbat i alla fall!
 
På juldagen kom det in både en helt rätt ifylld ordfläta med alla rätta svar plus lösningen på de tolv bokstäverna. Det var Ida Weber - en flitig kalenderlösare som levererade det. Hon var en av vinnarna förra året. Kul att kalendern har flitiga följare och tävlande!
 
Och när jag öppnade Idas mejl såg jag att schabraktigrerad var felstavat. Hos henne och hos mig. Hon hade blivit tvungen att stava fel för att lösa gåtan. Bra jobbat! Jag skämdes och gick ut med meddelande om detta. Sedan kom det fler svar, och några som hade haft problem med mitt fel. Jag skäms...
 
Men trots att det droppade in flera svar efter Idas var det bara en till som hade löst allt rätt och klarat komma på ordet Sadelkammare också. Det var Annika Kättström, som liksom Ida varit med och vunnit förut. 

Annika bor i Norge så färger på svenska är klurigt. Halvvägs mot jul skaffade sig Annika min lilla bok om färgerna och så blev december som en kurs. Med godkänt slutprov verkar det som!
 
Det som verkar ha varit allra svårast, förutom mitt stavfel då, var nummer 18, som visar en gulsvart häst. Jag dömde honom på treårstest och frågade ägaren hur de säkert visste att han var gulsvart och inte svart. Han var inte gentestad men hade en mamma som var blåögd gräddvit, alltså dubbla gulanlag. Då är den saken klar och man vet att alla avkommor till henne får gulanlag. Här kom många kreativa förslag. 

Sammanfattningvis riktigt klurigt i år. Kul att många följer med år från år! Om det blir en femte kalender nästa december - ja, vi får väl se. Jag vet inte än, och vet ännu mindre vad temat skulle vara. 
 
Så priserna för deltävling två och tre går till Ida och Annika, som får bok respektive trähäst. Grattis!
 
0 kommentarer