Nästan hemma igen

Indor Kry såldes som föl för många år sedan. Han kom till Dalarna, och återvände för en övernattning och visades på hingstpremieringnär han var 2,5 år. Han fick klass I, men räckte inte till för godkännande, så han åkte hem igen och blev valack (det hade han kanske blivit ändå).
Han visade fina talanger i hoppning när han gjorde treårstest inofficellt redan som tvååring. Härlig glädje och teknik på löshoppning visade han.
Indor reds in och tränade lite både hoppning och dressyr. Efter några år blev han ridskolehäst i Mora. Jag fick kontakt med elever som uppskattade honom där, och det var roligt.
Med tiden verkade han inte trivas lika bra. Han "tappade" sin ryttare lite för ofta, och ridskolan bestämde sig för att sälja. Jag tipsade en familj som jag visste hade letat ponny en tid. De ville ha en ponny för blandad ridning och drömmer om att tävla hoppning. Jag tänkte att Indor var värd att kolla på. Speciellt som samma familj redan ägde Hejde Kry, som de köpt som unghäst och gillade.
De åkte dit före jul och provred, och de bestämde sig för att köpa, så lite senare återvände Indor till Tranås. Nästan hemma igen, bara ungefär en mil härifrån.
Förra helgen var han här och tränade WE med Idun. Och det såg verkligen jättefint ut! Hejde och Freja tränade samtidigt, och jag blev så glad av att se dessa båda Kry-hästar göra ett så bra jobb med sina unga ryttare.
Hejde är e. Haldol Kry u. Henja Kry, och Indor är e. Ingvar Halsnaes och u. Desolett Kry. De är alltså släkt på lite olika vis, men framför allt är Indors mamma också farmor till Hejde (Desolett). Snälla ögon, som hon, har de båda två. Fler bilder från träningen kommer imorgon i bloggen. Men här är några på Indor till att börja med (och Hejde är med på en del bilder - det är Hejde med lila schabrak och schackrutor i manen, och Indor har mörkrött schabrak och leopardludd på nackstycket).
 
 
 
 
1 kommentar
Jennie

Så fin häst!

Svar: Tack, visst är han! Och ser så snäll och mysig ut!
Stuteri Kry