Årets sista sommarpremiering

I och med september är säsongen för sommarpremieringar slut. Årets sista var i Mellerud i söndags, och det var nästan fyra månader senare än då vi visade Brimi och Brusali i Vreta i början av juli.
Jag funderade ett slag på att åka på söndagsmorgonen, men resan är lång och rätt många var anmälda, så jag bokade ett rum på Kroppefjell bed&breakfast. Det var jag nöjd med, av flera skäl. Hundvänligt (jag tog med Zizou, och det kostade inget extra), lugnt och trevligt. Rummen var rena och ordningen bra. Och frukosten bestod av lokala varor i en lagom frukostpåse.
Resan dit var vacker med orange himmel och en stor måne som kom upp mot slutet. Nästa morgo var jag ännu gladare att jag åkt dagen innan. Dimman låg tjock och det hade inte varit kul att köra nästan 30 mil i den.
Men det var vackert att starta dagen så med bara knappt en mils resa till ridhuset. Jag började vid mätning och id-kontroll, och fick hälsa på många hästägare och funktionärer. En härlig skara funktionärer är de, gänget i Norra Älvsborg, och att få bli del för en dag är en del av upplevelsen.
Ovanligt många nya visare, upplevde jag att det var, och det gav tillfälle att berätta och svara på frågor. Men förstås också riktigt rutinerade och sådana jag sett många gånger.
Ovanligt många raser också, även om inte riktigt alla kom. Men ändå; allt från minishetland till shire i höjd och mellan arabiskt fullblod och ardenner i massa. En härlig mix med många fina individer. Bra kvalitet och fint i ordning.
Och även duktiga unga uppvisare, som väldigt fokuserade och väl förberedda tog sig an uppgiften.
Dagens bästa blev nordsvenska valacken Rebell, som var en värdig vinnare med full pott (50 poäng!) på KBI (körbarhetsintyg) och 43 exteriört.
 
 
 
0 kommentarer