Norje istället för Norge

Vi kommer inte iväg till Nordfjordeid som vi hade hoppats och planerat. Peppe orkar inte en sådan resa, och jag väljer att stanna hemma också. Vi skulle ju gjort detta ihop i år.
Men vi kom iväg till Norje istället. Alltså Norje i Blekinge, vid havet och Hanöbukten. Där har vi varit en gång för många år sedan, då vi fick låna en stuga alldeles nära havet av Elisabeth, som har köpt Isodur och Halling av mig. Jättefin stuga med otroligt bra läge.
Elisabeth frågade för ett tag sedan om vi ville låna stugan igen. Så oerhört snällt och generöst! Jag är tacksam för alla fina människor jag har runt mig, som verkligen gör skillnad i en svår tid. Redan första kvällen när vi kom fram och jag gick en sväng med Zizou kände jag hur skönt det var med några dagar där.
Vi åkte i fredags och fick en härlig helg. Våren hade kommit längre i Blekinge än hemma, och vi kunde till och med se de första bokarna som slagit ut. Den spirande ljusgröna skogen dröjer ännu några dagar. Men vi fick ändå fina upplevelser på flera olika sätt.
På lördagen besökte vi naturreservatet Listershuvud. Där vandrade vi i bokskogen, tittade på ekar och murgröna och gick hela vägen ner till havet. Hanö med fyren kunde vi se där ute. Peppe var inte i toppform så själva "huvudet" (en höjd) skippade vi, och for in till Sölvesborg.
Det visade sig vara en mysig liten stad med fina hus och ett väldigt bra café. Kan rekommendera Ritz!
Därifrån åkte vi till Skåne och besökte Anita med familj. Vi har nog inte setts på ungefär 30 år, men hittade varandra för några månader sedan på sociala medier. Nu blev det ett återseende som var precis så lyckat som man knappt tror är möjligt efter alla dessa år. Vad vi är glada att det blev av! Och Zizou hade också en toppenstund!
Söndagen blev det ännu en naturutflykt. Denna gång till Stiby backar. Massor av backsippor och andra fina växter i våren kunde vi njuta av. Här kom vi hela vägen upp och såg den gamla gravplatsen på höjden och den fina utsikten därifrån.
Tack så mycket till alla som gav oss denna fina helg! Norje är kanske inte så likt Norge, men verkligen värt ett besök för vad det är.
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer