Mer inspiration än perfektion

Igår red Ella och jag årets julutmaning i WE, som är en digital träningstävling där man rider en WE-teknikbana och filmar och skickar in. Om man vill kan man också klä ut sig på jultema samt pimpa ett hinder med julkänsla.
 
Såklart var vi med på alla moment, båda två. Först red Ella och jag filmade och fotade, och sedan bytte vi. Eller rättare sagt; först byggde jag hinder halva lördagskvällen, och sedan pimpade vi ett par av dem tillsammans, och så red vi.
Man kan väl verkligen säga att vi var ringrostiga, alla fyra. Det har blivit mer än dåligt med ridning de senaste månaderna. Men den senaste veckan har varit bättre och jag red nu Aska för fjärde gången sedan förra söndagen. En gång WE, en gång dreessyr och en gång ute, och så nu en hel WE-bana då.
Och vi tänkte att nu var banan ändå ridbar, snöig och lite hård, men dock, och vi hade tid att få till det. Så då red vi. Det är ju främst en träning - det där med tävling är inte så viktigt, och vi har ändå aldrig vunnit något på dessa utmaningar, trots flitigt deltagande. Vi såg det som ett sätt att få inspiration att träna vidare och få syn på vad som behöver trimmas. 
 
Och ja, det var långt ifrån perfektion, men vi fick med oss massor av inspiration! Både vi och hästarna var så glada efteråt, och vi hade det så kul!
 
Det kanske säger något om mitt lilla energipaket att vår tid på samma bana och samma klass (vi valde båda att rida lätt B:1) resulterade i en film som var en minut kortare än Ellas film... 4,5 minut jämfört med 5,5 minut...
Här är min film: https://youtu.be/OtCaTWqxx_I
och här är Ellas: https://youtu.be/O_rhii9JKX0
 
Inte gick det långsammare av att jag hade hängt på henne bjällerkransen. Om man har lite svårt med takten så blir det inte lättare med en sådan kan jag lova. Fast hon brydde sig nog inte så mycket om den ändå. Hon var mest pigg och så nöjd att se en hel bana med WE-hinder.
 
Hangvar börjar också komma på att det är kul. Efter en lite försiktig start så slutade han med skummig mun och så nöjd med sig själv.
 
Båda hade ridit fram rätt kort i kylan, och kanske kunde en andra runda ha blivit bättre. Jag vet inte. Vi skickade in de enda ritter vi red.
Däremot låter vi banan stå kvar till nästa söndag. Främst för att träna själv och passa på när vi ändå byggt. Och om någon mer vill ta chansen att rida en WE-bana så är ni välkomna att höra av er och rida här under veckan eller nästa helg. Det finns möjlighet för olika nivåer på ekipage (för de lättaste klasserna utgår vissa hinder. Mer info finns i Facebookgruppen WE-utmaningen. Häng gärna på!
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Bara utifrån stillbilderna (ska titta på filmerna när jag har bättre tid) tycker jag ni är värda stilpoäng för julstämning och julglädje!

Kan du inte sätta fast bjällerkransen i framvalvet på sadeln i stället så Aska inte behöver ha klockorna så nära öronen?

Svar: Tack! Finns inget som passar att fästa i där, och kransen är nog faktiskt gjord för att ha runt halsen. Men jag får ha den på mig annars 😉
Minns du när vi köpte den? Länge sedan nu!
stuterikry.blogg.se