Is, tö och snö

På sportlovsveckan, som är vecka 7 här, har vi hunnit med de flesta sorters väder och underlag.
 
Det började med is och halt. Jag saltade banan för att kunna rida program och filma, och jag saknade lite grann skor med brodd. Fast hårt och lite knaggligt hade det väl varit i vilket fall... Efter två omgångar saltning blev banan helt OK ridbar. På uteritt fick man ta det lugnt, för även på vallen var det knaggligt i frosten.
Sedan töade det, och turligt nog så mycket att isen försvann tillräckligt även från vägen inne i skogen. Så vi vågade oss iväg på dressyrträning, som vi sett fram emot. Massor med galopp blev det där - man får ta chansen när den ges! Aska var trött med pigg och glad hela passet, och jag tänkte på att hon har blivit mycket mer balanserad den senaste tiden.
 
 
Kanske för att hon är starkare och helt enkelt bättre i balans. Kanske har det betydelse att hon är barfota. För det blev mycket mindre snubblingar nästan direkt hon fick av skorna.
 
Vi har tack och lov inte haft så mycket is (som jag ser en del andra har i hagar och överallt) denna vinter, så det har funkat OK att ha alla hästar barfota.
Och vissa dagar har det varit helt perfekt. Som när det snöade för några dagar sedan på mjuk och ofrusen mark. Ett underlag som gjort för att bygga klampar, och där snösulor ibland knappt räcker (men de är väldigt bra - jag har varit oerhört nöjd med dem).
Men när till och med barfotahästen skapar så här fina klampar - då är det kramsnö...
Det gick finfint att rida ut i. Skönt underlag, tyckte Aska, och frustade belåtet under ritten. Att det snöade brydde sig varken hon eller jag om. Talgoxen tjatade på och sa också att det kommer bli vår i alla fall. Uppe på taket satt några kråkor och såg mer missnöjda ut.
0 kommentarer