Välhanterade föl

Det är två riktigt välhanterade och trevliga föl som vi har på besök hos oss. Nu är de goda vänner också, och umgås bara mer och mer.
 
Det är så roligt att se dem. Och det är mysigt att klia dem och lära känna dem litegrann.
Det underlättar massor att de är så trygga med människor och vana vid att få på en grimma. Vi har flyttat stona flera gånger, och vi har också tagit hem Ceserina för dräktighetsundersökning. Då är det bra att kunna få på en grimma smidigt så att fölet kommer med genom grinden.
 
Det är nästan alltid en svår passage med föl. De har testat elen någon gång - det är tydligt. Så där vet de att man inte kan gå. Alla fötterna i backen blir det. Men med grimma och en som knuffar på så kommer vi genom.
 
Jag har id-kontrollerat och chipmärkt Cizeta Zäta för några dagar sedan. Hon är så oerhört cool att vi gjorde det i hagen (inget jag rekommenderar som standard, men med rätt föl och hjälp kan det funka).  Med grimma på och kli på rumpan så gick det nästan obemärkt förbi. Så nu ligger alla dessa papper klara att skicka in för registrering.
Några dagar fick fölstona vara hemma vid stallet. Fölen kom snabbt på att använda den sköna bädden att sova i. Både ensamma och med vaktande mamma.
Hagströet i slänten upp funkade också som säng, hälsar Elmo. De båda fölen låg gärna på hagströet även på det andra stället. Uppskattat underlag - helt klart.
 
Och fina föl som jag uppskattar att få låna en tid. Som alltid fascinerande att se hur fort de utvecklas.
 
3 kommentarer
Anna O

De är jättefina. Lika fina som era egna föl brukar vara! Jag vet att du kanske inte håller med, men jag tycker att det verkar närmast idealiskt att ha andras föl till låns, medan du har Aska för dig själv! Och till hösten tid att fokusera på ungstonas träning.

Svar: Det är jättebra! Jag har dem när de är som gulligast - slipper vaka på fölning och slipper fundera på att sälja gullungar. Och kan rida min häst - du skulle sett henne igår. Stadig, lyhörd, mjuk och med riktigt schwung! Wow-känsla!
Stuteri Kry

Anna O

Jag tror dig! Det är därför jag tänker att det är första gången du har en häst som har kommit så långt och som du har tagit hela vägen dit själv. För även om Desolett kanske nådde till samma program och samma rörelser så är jag övertygad om att ni inte nådde samma nivå vad gäller form och rörelser, helt enkelt för att du är skickligare nu!

Svar: Det har du nog rätt i! Tack!
Stuteri Kry

Anna O

Det är ju också möjligt att Aska är ett strå vassare som dressyrhäst, i sig själv, men det vet jag förstås inget om.

Svar: Stämmer nog det med. Framför allt mera rörelser och en riktigt bra lyhördhet.
Stuteri Kry