Vilket härligt gäng!

Igår var det dags att välkomna Hassles första grupp av ston den här säsongen. Vi hade för säkerhets skull lett ner Aska och Brusali till hagen nedanför stallet, så att ingen skulle få för sig att springa in till dem i hagen intill.
Brimi och Finja fick stanna kvar i sin hage, och hade första parkett när transporterna rullade in. Fyra besökande ston, plus ett sällskapande stoföl, kom åkande från olika håll.
Alla är fina och välskötta ston med lite olika stam, så känns som en jättekul flock. Blandade åldrar och lite olika modell, men tillsammans en fin grupp fjordhästar.
När vi hade gått igenom hur det hela skulle gå till gick jag upp och fångade Hassle, som nog tror på virtuella stängsel, för han hade stannat kvar i den övre delen av hagen fast vi hade öppnat upp till fältet.
Han hade stått och sett transporterna rulla in, men var lika snäll att ta som alltid. Han spanade nyfiket och började dansa lite runt mig när Finja och Brimi kom in längst upp i hans hage. De tog det hela med ro.
De besökande stona leddes in på fältet, och när alla var på plats och alla grindar stängda kollade jag om alla var redo, och sedan släppte vi.
Hassle for iväg ner till de besökande stona. Brimi var lika nyfiken hon. Hon kom spurtande från berget, och Finja som hade tänkt beta en stund flängde efter dottern i ett dammoln.
Finja hade tydliga ambitioner att skydda sin dotter, och hon fortsatte stöka runt så fårt någon tittade mot henne. Brimi hade gärna kollat in de nya kompisarna.
 
Vitblacka Sol lämnade snart fältet och försvann upp mot berget med Hassle efter. Kanske påminde hon honom om någon vitblack han betäckte hos Martina, för han var hos henne en bra stund.
Sedan kom han ihåg de andra och skyndade ner att hälsa på dem igen. De höll ihop parvis; Finja och Brimi, Kira och Indra samt Ceserina och hennes föl. När de kråmat sig en stund och Finja lagt sig i både här och där, såg Hassle till att samla hem även Sol till flocken.
Vi tog fram fika på ridbanan och fortsatte titta på hästar och prata med varandra medan vi åt korv och sedan rabarberpaj och glass.
Det blev en mysig förmiddag. Hästarna betade maskrosor så fort de hann, och det blev lugnare och lugnare i hagen.
När alla hade åkte hem ledde vi upp Aska och Brusali till hagen intill, där de varit förut. Finja ropade på hjälp att få ordning på allt, och Aska kunde nog ha fixat det, men hon och Brusali får kika från andra sidan staketet.
Härligt att se alla dessa fina fjordhästar! Nu hopas vi på bra brunster och att de ska bli dräktiga. Hassle uppvaktar precis som jag trodde; snällt men bra, och jag tänker att han får en fin vår och sommar så här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Och ni valde den vackraste majdagen dessutom! En härlig utsikt från ridbanan över den fina flocken, tänker jag mig. Jag misstänker att ni kommer att få nyfiken publik också när ni tränar, i alla fall tills de har vant sig!

Svar: Vi hade fantastiskt tur med vädret! Och vackrare än nu blir det inte.
Stuteri Kry