En levande hage

Tillsammans med Ella och Daniel händer det saker i våra vinterhagar. Vi började förra vintern och fortsätter nu med att göra fint.
 
Vi har ju i alla år kämpat på med röjsågen, och inte minst mot alarna har det varit en tuff kamp. Massor av nypon och en hel del annat finns det också.
 
Peppe ringbarkade många alar, och en del andra träd. De är nu döda och måste tas ner innan de faller på någon.
 
I lördags gjorde vi ett ryck. Daniel hade redan innan varit flitig med röjsågen, och det fanns massor av ris att elda i Hassles hage. Han gick loss med motorsågen och tog ner döda träd också.
 
Tillsammans drog vi ihop ris och ved och eldade upp. Om man låter det ligga så blir det inte trampat, och så kommer nya skott fortare än vi hinner med. Dessutom är nyponriset otrevligt och fastnar i svansarna.
 
Hassle och Zizou var båda med och spanade. De höll sig på tillräckligt avstånd från elden, och tyckte motorsågen var mycket mindre farlig.
 
Jag hittade ett fågelbo på marken. Det hade väl fallit ur ett dött träd där, och det kändes ju OK vid den här årstiden.
 
Vi lade upp halvmurkna stockar till insektshotell på ett par ställen. Lite mer rejäla doningar än sådana som barnen gjort i slöjden. Hoppas att det ska bo trevliga arter där framöver.
 
På kvällen grillade vi korv medan snön föll. Hassle hade fått gå in i stallet vid det laget, men hundarna var med oss. Mysigt, men rätt kallt, så efterrätten tog vi inne istället.
 
0 kommentarer