Planera insidan

En av de saker jag verkligen gillar med Lövsta trähus (www.lovsta-trahus.se) är flexibiliteten i alla steg. Och så förstås den gedigna kvaliteten. Tillsammans gör det mig trygg.
Lite extra lyxigt är det att jag har så nära. I förra veckan åkte jag de knappa två milen till fabriken för att planera vidare tillsammans med Simon och Henning.
Då hade "utsidan" precis kommit upp. I torsdags stod där ett hus med väggar och fönster samt ett tak som i alla fall ett tag kan hålla fukten ute. Taket hade råspont och takpapp, och kommer snart få tegelpannor med.
Nu var det dags att stämma av den preliminära beställningen för en massa saker på insidan. Vi har ett grundförslag med priser på allt, och sedan ges möjlighet att välja andra varianter. Vi gick igenom vitvaror och lister, innertak och garderober och mycket mera.
Det är lätt att vilja ha "mer av allt", men det har ju också ett pris. Jag kände igen känslan från när jag bestämde husets mått och planering. Kök och tvättstuga fick bli lite större än ursprungsritningen, men för övrigt fick storleken duga. Det blev ju ändå några kvadratmeter till.
 
Nu igen har jag valt att prioritera köket. Jag väljer en riktigt fin spis och till det köksluckor av bra kvalitet, som tillverks lokalt (mer om det senare). Och jag bytte upp mig lite på tvättmaskin. Simon och Henning flinade när jag berättade vilken jag ville byta till - de hade visst båda samma hemma. Jag hade valt den innan vi ens diskuterat saken (en av de saker jag sett ut hemifrån).
 
Men sedan fick det bli en lite billigare braskamin, kanske mest för att den som var tilltänkt hade alldeles för lång leveranstid. Den här blir jur bra som helst också.
 
Jag hade möjlighet att titta på lister och golv samt tak i verkligheten, liksom mycket av inredning i badrum och annat. Blir ju lite lättare då.
Och jag har klurat ända sedan försommaren, och antecknat lite efterhand, så nu gick det rätt snabbt att välja.
 
Ännu återstår att bestämma klinker, kakel, färger och tapeter, och en del andra detaljer. Golvet blir klinker i hall, kök, tvättstuga och badrummen, och sedan tvåstavig ekparkett i resten.
Många veckor kvar att bygga är det, men målet är att kunna flytta in före nästa halvårsskifte (i sommar). Spännande tider väntar!
1 kommentar
Emma

Åh vad spännande! Och det är ju ändå inte så långt kvar till nästa sommar... :)

Ett varmt tips: Du borde flytta över till Wordpress och driva en egen blogg som är uppbyggd som en hemsida. Där kan du verkligen få en ännu mer tilltalande och användarvänlig webbsida. Jag skulle kunna hjälpa dig vidare med detta om du känner dig nyfiken på det :)

Svar: Hej! Tack, ja veckorna av bygge kommer säkert gå fort. Antagligen ofattbart snabbt.Jag har många gånger övervägt flytta bloggen, mest för att denna sida strular för ofta. Men det lilla jag har testat Wordpress har jag inte alls blivit övertygad. Att starta på ny sida reder jag nog själv, om jag vill. Men hur man ska få med det gamla i vettig form känns svårare. Just nu har jag nog varken tid eller pengar att lägga på det.
Stuteri Kry