Maktskifte

Jag var lite förvånad att det blev Hassle som blev den som var starkast och tog ledarskapet när vi släppte ihop honom med Hangvar. Visserligen var Hassle säkert tyngst, med några extra kilon efter gott sommarbete, och han är cool och stark socialt, men ändå.
Hangvar hade nog inte heller tänkt sig det utfallet. Och han var inte nöjd. Han småhackade och gruffade. Det var inga våldsamma strider, men småbråk och skrik ibland. Småsår har de båda två gott om, men de läker fint nu.
När det hade gått någon vecka drygt började vi se att det var Hangvar som flyttade på Hassle istället för tvärtom. Ytterligare några dagar senare var det tydligt att nu var det Hangvar i täten om vi kom till dem, och speciellt om det vankades några goda päron.
Hassle verkade inte bry sig så mycket, och Hangvar var betydligt mer nöjd och avspänd. Så det var kanske bäst som skedde.
Jag insåg från början att det inte är helt enkelt med två ganska jämnstarka vuxna hingstar, men är extra glad att det ser ut att landa bra. Vi hoppas de ska få en fin vinter ihop!
 
0 kommentarer