Byta häst, ryttare och klass


Vi har inte ens tävlat digitalt
det senaste halvåret. Kraft och ork har inte funnits.
 
Samtidigt är det ju så att det ger kraft att träna och utvecklas. Att få rida och vara i sin bubbla. Om det finns mål är det lättare att prioritera tid för träning.
 
Så vi bestämde att anmäla Ella och Hangvar till en digital dressyr hos Mys dressyr. Vi kunde få välja program när vi visste om vi kom iväg till lång bana (lätt B:2) eller behövde rida hemma (lätt A:2) i Pride-dressyren.
 
Men först var jag sjuk, och sedan Ella, så dagarna gick. Lite annat fanns också att pyssla med, och Ella for bort förra helgen.
 
Så plötsligt var det bara ett par dagar kvar. Dessutom hotade regn och åska komma snart. Det såg inte ut som att det skulle vara så kul att rida när Ella kom hemåt igen på söndag eftermiddag.
 
Banan var harvad och klar sedan länge - vi hade ju tänkt göra detta för länge sedan. Så det var bara att sätta ut bokstäverna för att vara redo. Vi bytte häst till Aska, ryttare till mig och program till lätt C:2.
 
Peppe sa att han orkade filma, och att han ville det. Snällt, och tack vare det blev det av. Att ryttarens huvud inte alltid kom med, att han vände telefonen så att kameran kom in mot stolpen ibland och lite annat småputs är väl bara att stå ut med.
 
Ryttaren och hästen behöver också putsas till. Vi har tränat alldeles för lite de senaste månaderna. Det kändes.
 
Men ändå var känslan allra mest att det var kul, att jag har en fantastisk häst och att det faktiskt går framåt. En del som varit svårt innan var helt ok nu.
 
Att hon var superpigg är väl bara som vanligt, särskilt som jag ridit så lite de senaste veckorna. Att hon är så snäll att hon bara blir lite pigg och lägger huvudet på sned när Hassle och Brimi pep pch bockade iväg alldeles intill i hagen - ja, det tycker jag är lysande! Vi kommer inte få högst betyg för de bedömningsgrupperna. Men av mig får hon högsta betyg, min fina Aska.
 
Här är filmen, om du vill se. Kanske kan man höra pipen och hur de for iväg?
https://youtu.be/q5SmjAJaHCk
 
Och nästa dag var banan täckt av vatten. Puh! Rätt prioriterat. 
 
I onsdags fick jag protokollet från My. Som vanligt konstruktivt och trevligt. Hennes kommentarer ger inspiration och lust att träna vidare. Nöjd och glad blev jag dessutom. 65,67% totalt med en massa sjuor och inget betyg under 6. Bästa betyg var 7,5 på fri skritt ("energisk").
 
Men gladast blev jag över att få 7 på båda sista delarna i galoppen (snett igenom och övergång till trav) samt traven efter. Svår del, tycker jag. Men där stod det "fint ridet i framåtläge". Underbart! På busiga delen av galoppen (Hassle och Brimi!!!) blev det 6 och "rinner iväg" - mmm, men som sagt nöjd med tanke på läget utanför banan.
 
Jag fick även 7 på sitsen och är superglad för det med. En lång och bra slutkommentar fick vi med där det bland annat står: "Härlig häst som utstrålar energi! Energin hade dock bitvis behövt tillåta sig att bli lite mer kontrollerad." Och så till sist: "Gillar framåtflytet och att du ger din häst en positiv ritt!" Tack för det My Jeppson Lindqvist - det här gav inspiration att träna vidare! Vilken tur att det blev jag som red ändå.
 
 
0 kommentarer