Tre syskon på WE-tävling

Igår möttes tre av Muskas avkommor på WE-tävlingen i Ölmstad. Och vilka resultat de gjorde - alla tre fick många fina kommentarer av människor vi mötte. Vi är supernöjda och superstolta!
Hangvar Kry debuterade i WE lätt B och vann den klassen. Han och Ella har ridit en gång tidigare för flera år sedan, och då vann de lätt C. En del av de som såg dem då mindes ännu den dagen och det intryck han gjorde.
Det var nog ungefär samma nu. Han och Ella vann alla tre delmomenten. De hade 66 % i dressyren, med jämna betyg och en åtta galoppvolterna i höger varv. De fick 72,647 % i teknik och slutkommentaren säger väl allt: "Häst med förtjänster - ni riktigt glänste emellanåt!". En nia för bordet och många åttor. Och de var snabbast i speed trots att Ella råkade slå ner ringen och inte fick de värdefulla tio sekundernas avdrag.
Hangvars helsyster Henja Kry reds av junioren Minna, och de var så fina ihop. De tog ledningen i dressyren i lätt C med 68,3% och blev sedan tvåa i speed och trea i teknik med 67%, vilket sammanlagt räckte till en andraplacering i klassen.
Aska och jag red samma klass om Henja, och vi fick 62,92% i dressyr med en åtta för travvolterna i höger varv, vilket lade oss på en fjärdeplats så långt (av sex). Tekniken började strålande med en åtta för träbron, men sedan fräste vinden i vassen vid grinden, och Aska hade helst sprungit därifrån. Jag lyckades ta upp repet igen flera gånger, men kom aldrig så nära att jag kunde hänga upp grinden. Så noll poäng där.
Men efter en evighet (kändes det som) fick vi fortsätta, och resten av banan gick bra. Sammanlagt fick vi tre åttor (träbro, fålla och enkelslalom). Trots att det bara var tio hinder, så en nolla blev riktigt dyr, så fick vi ihop godkänt ändå: 64,412%. Hade vi fått en åtta på grinden (som vi kan klara om man ser hur det varit på träning senast) så hade det räckt till delad andraplats.
I speed återkom förstås samma problem, och det var bara att låta sekunderna gå vid grinden. Aska var verkligen jätterädd där, så jag är imponerad att hon ändå var så duktig och var med mig. Trots detta blev vi fyra i speed och sammanlagt fyra.
Ingen rosett (två placerade), och det spelade ingen roll, för vi hade klarat vårt mål som var en godkänd ritt för prestationsmedalj i brons. Jag trodde säkert den rök där vi grinden, men tack vare bra resultat på resten av banan räckte det för godkänd nivå (minst 62%) och i speed var vi inte uteslutna (men det var flera andra för banan innehöll klurigheter som det var lätt att rida fel på).
 
Aska har en godkänd lätt C från förra hösten med Ella, så då ska hon vara klar för prestationsmedalj i brons. Hangvar har nu en godkänd lätt C och en godkänd lätt B, så vi söker i brons även för honom, även om han är lite överkvalificerad. Silver får han jobba för nästa år.
Pris för jag förresten också, för alla deltagare fick en trevlig goddiebag när man hämtade protokollen. Handkräm, läppbalsam, nyckelring, ryktborste och godis - inte illa alls. En trevlig tävlingsdag med god stämning och hästar av många olika raser var det också. Som alltid roligt att kunna se ekipage i hela skalan från Lätt C till Svår klass (lite avundsjuk att de får rida Kür).
Allra mest otroligt var ändå att få supergod lasagne till lunch för blott 25 kronor. Nästan för billigt (så jag rundade upp när jag betalade). I samma goda klass var Bodil som såg till att vi kom till tävlingen genom att komma och skjutsa Ella och Hangvar (vi kan inte ta båda i lastbilen) och sedan hjälpte oss hela dagen. Guld värt, stort tack!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 kommentarer
AC

Ser så himla kul ut m WE. Grattis till er alla.

Svar: Tack!
Stuteri Kry

AC

Ser så himla kul ut m WE. Grattis till er alla.

Svar: Tack, det är verkligen en rolig tävlingsform!
Stuteri Kry

AC

Ser så himla kul ut m WE. Grattis till er alla.

Svar: Tack! Hästarna gillar det också!
Stuteri Kry