Superstolt uppfödare


Igår var det sommarpremiering i Vreta, 
och vilken dag vi fick! En energiboost inför mörka vinterdagar blev det. Något att minnas och också inspiration till mig som uppfödare. Jag åkte hem glad och superstolt!
 
Det finns så mycket att berätta att jag tror att det får bli två olika inlägg, och vi börjar idag med alla de hästar som vi på nära håll är involverade i, men inte äger. Så kommer jag tillbaka till Brusali och Kabusa, som vi själva hade med oss, och som också gjorde det strålande bra.
 
Iska Kry, som är Askas halvsyster efter Furubäcks Io, var där med sitt stoföl Pärla efter Furmossens Fjelltopp. Iska är sista fölet till både Muska och Io, och fick diplom när hon var tre. Nu var hon fem och hade med sitt första föl.
 
Iska gjorde ett bra ridprov och exteriört var hon tvåa i tävlan om dagens bästa häst (som vanns av ett shetlandssto på 42 poäng). Även Iska fick 42 poäng och det riktigt strålade om henne. Så fin utstrålning och så vacker häst! Jag blev glad att se henne!
 
Morgan Johnsson, som dömde, beskrev henne som "Utmärkt rastyp, Välbyggd. Bra bål och överlinje. Rättställd fram, något tät bak. Lång skritt med god mekanik. Lätt trav med gott hasarbete. 98898=42 poäng och hon stambokfördes med AB. Måtten var 146-183-19. 
 
Iskas dotter pärla fick 87788= 38 poäng och klass 1. Ett trevligt föl som rörde sig bra.
 
Fölen visades ett och ett, tillsammans med sin mamma, och gick inte i konkurrensbedömning med varandra. Många fina fjordföl var det! Förutom vår Kabusa var det ytterligare två stoföl, och de var båda döttrar till vår Hassle Kry. Så roligt att få se dem!
Båda ägarna berömde deras temperament massor, snälla och trevliga föl, roliga at träna och vara med. Dessutom var de snygga, med rejäla ben, fin uppsyn och bra rörelser.
 
Det tyckte Morgan med. Allra bäst gillade han Tilly, dotter till Indra e. Tecumseh, och jag får hålla med. Ett riktigt snyggt och uttrycksfullt föl som travade till sig en nia och totalt 41 poäng (888889).
 
Halvsystern undan Sol e. Cirkus, var vitblack liksom sin mor, och också hon fick riktigt fin kritik och totalt 39 poäng (88887) och klass I till henne också.
 
Grattis till alla som fick så fina resultat! Kul att återse stona (både Indra och Sol stambokfördes) och att se deras döttrar. Jag är så glad att de visades och på ett så bra sätt.
 
Övriga fjordhästar hann jag knappt se, för så är det med egna hästar på plats. Men vi hann se en de russ (och lite annat) efter Brusalis bruksprov, så jag fick en riktigt fin sommarpremiieringskänsla. Rapport om våra egna följer.
 
 
 
 
 
0 kommentarer