Duktiga digitala visare!

 
 
Jag bjöd in till digital visning av häst i maj och erbjöd deltagande fram till den sista juni. Det kan du läsa om i inlägget här https://stuterikry.blogg.se/2020/may/vill-du-testa-att-visa-hast-digitalt.html. Där finns också länk till instruktionsfilmer, både om visning och om att filma för digital bedömning.
 
Hur har det gått då? Ja, jag måste säga att jag är glatt överraskad. Inte minst av hur noga alla har följt instruktionerna. Jag har fått fantastiskt bra filmer. Och det har gått över förväntan att se allt man vill. Att döma häst på bild är lurigt, men en väl tagen film är inte alls så illa. Faktiskt inte alls särskilt mycket sämre än på riktigt. Man kan inte be om en vända till i lite annat tempo eller så. Men annars ja, det har varit bra!
 
Jag måste ge alla som deltagit en eloge för ett riktigt bra jobb! Och för att ni vågade testa något nytt. Jag har fått värdefulla nya erfarenheter, och tänker framför allt att man kan ha nytta av filmer som dessa för utbildningsändamål. Jag har fått se att det går att filma så att man får en bra bild av hästen, även när den tekniska kvaliteten är sådär.
 
Och när det är väl genomfört så skulle jag vilja påstå att det ger en väldigt bra bild av både häst och visare. Bättre än jag hade vågat hoppas. Hästarna har fått en exteriör beskrivning i ord bara, inga poäng. Men det hade nog gått sätta poäng, ser jag nu. Får fundera på det framåt, kanske. Visarna har fått både poäng och omdöme. 
 
 
Som tack för en bra insats har jag skickat rosett till några av deltagarna. Och från SH har det också gått ut ungdomsrosetter  till  de som är under 26 år - jättekul! Deltagarna har varit i alla åldrar, och jag ser samma engagemang hos alla. Både från Sverige och Norge har det kommit deltagare, och mest har jag fått se fjordhästar, men inte bara. 
 
Några som mejlade intresse har inte återkommit. Kanske för att tiden inte räckte, eller så kan mitt mejl ha fastnat i din skräppost - det har hänt. Kolla där om du ännu är intresserad. Och skulle någon mer vilja hänga på så förlänger jag tiden till sista juli. 
 
I inlägget delar jag bild på de deltagande hästar vars uppvisare har fått en Stuteri Kry-rosett för väl genomförd digital visning. Det är Ronja Bilberg - Hansen, Ulrika Nyman, Vilma Bilberg - Hansen, Kari Fokstuen Bagge, Anna Strand, Josefine Widell och Josefine Magnusson. Grattis till er och tack alla för ert deltagande!
 
  
 
0 kommentarer