En maxad dag på fjord-EM

Det blev "bara" en dag på fjord-EM på Vilhelmsborg i Danmark för mig i år. Men vilken dag och vilka hästar! Och så alla härliga människor!
Som svensk gladde jag mig extra mycket åt de fina svenska ekipagen och resultaten. Ny Vestergårds Joakim som vann EM i allround - det är stort. Dessutom med stor marginal då de gjort utmärkta resultat i alla grenarna - dressyr, hoppning och precisionskörning.
Kronos som tog en finfin fjärdeplacering på EM i hoppning var också riktigt fin att se. En enda bom ner på tre dagars hoppning med långa banor. Man kan tänka att det är stolpe ut, men jag tänker att det är lysande. Dessutom mjukt, fint och snyggt - ridning och samarbete som man kan njuta av. Tyvärr gällde det inte alla ekipage från andra länder. Det var för mycket spö, och så kan de inte hålla på när de kommer till Sverige och NM nästa sommar.
Sportkörning är också roligt att se, speciellt maraton, som jag prickade in på "min" dag (lördagen). Svenskarna var duktiga, och imponerande att se 15-åriga Fanny hävda sig väl i sällskapet bland alla seniorer. Europamästare blev norrmannen Erik med enorm rutin, och det syntes - välförtjänt seger!
 
Fjordhingstarnas bruksprov hann vi se i början av dagen, och sedan fortsatte det med gångartsprov för de danska unghästchampionaten, som också gick i hoppning.
Alla hingstar fick jag se både i lösvisning och vid hand, allt från tvååringarna, via tre- och fyraåringarna till en femåring. Huvudsakligen homogena, och de flesta med fina rörelser. Alltid intressant att se.
 
Jag fick bra sällskap i bilen, så milen gick lätt. Extra trevligt att stanna och äta hos Pia, som köpte Ismo Kry av mig för många år sedan. Kim hade fixat en fantastisk middag och vi fick en riktigt trevlig kväll där innan vi åkte hem över bron igen.
Det finns hur mycket som helst att berätta, fast jag bara var där en dag. Men om du vill läsa mer kan du kika på vad andra delar, eller kanske titta tillbaka på minnen från senaste EM som jag besökte och då i mer aktiv variant som hästägare och delvis deltagare: https://stuterikry.blogg.se/2017/august/em-minnen.html Ännu mer finns om du väljer kategor Danmark.
Men för nu blir det punkt i skrivandet, och så får bilderna tala. Många är det, och ändå är många bortvalda. Inte minst på hingstarna finns massor, men jag tror det räcker så här.
Tack alla för fina pratstunder och för att få njuta av duktiga hästmänniskor och deras fjordhästar från olika länder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer