Bra miljöträning

Åsens cup är en brukstävling i Åsens by, som är en gammal gård öppen fär besökare. För att locka fler dit och för att visa hästar i arbete så ordnas Åsens cup i brukskörning och bruksridning varje sommar sedan några år tillbaka.
Första året vann Desolett och jag vandringspriset där. https://stuterikry.blogg.se/2018/july/asens-cup.html Nästa år krockade det med hopptävling och vi var inte med alls. Förra året gjorde Aska sin tävlingsdebut där, och jag såg det mest som nyttig träning. https://stuterikry.blogg.se/2020/july/tavling-som-traning.html
I år hade jag inte planerat att delta, men efter ett långt uppehåll efter vrickningen, då vi inte kunnat varken träna eller tävla, kändes Åsens cup som ett perfekt träningstillfälle. En anledning att lasta och ge sig av och att checka av förtroende och lydnad i en brukstävling med en hel del störningar i form av publik och olika djur runt om. Så jag anmälde mig och Peppe och jag gav oss av med Aska.
Jag fick starta allra först, och det var jättesnällt, eftersom jag behövde komma hem för ett ge mig av till premieringen i Mellerud sedan. Aska betade med Peppe när jag gick banan. Hon tyckte att en stor ardenner verkade farlig, men godtog läget.
 
 
Första hindret var bryggan. Hon hade inte lust att gå intill, men gick lydigt nästan intill ändå. Jag kunde kravla mig dit, tack vare att hon stod perfekt stilla. Vidare till ryggning i vinkel - det hade vi inte klarat alls året innan och fick U. Nu gick det nästan för bra. Hon ryggade snabbt och lydigt, och jag hann nästan med att parera så att det blev rätt ställe med. Några få tramp utanför, men bra genomfört. Och vilken skillnad mot i fjol!
Vända i trångt utrymme hade visat sig oväntat svårt vid träning hemma (hann träna en gång), och det gick bättre nu, men lite hastigt, så en hov på linjen.
Resten av banan gick galant och felfritt. Hon klev obekymrad över presseningen och flytta saker var inte svårt alls. Sammanlagt fick vi 30 straff, fick jag veta senare.
Då var jag redan hemma. För lastningen hem gick också fint och bekymmersfritt - härligt! Jag var så nöjd med min duktiga häst. Vi slutade på en andraplats av de fyra ryttarna, och det är jag jättenöjd med! Men allra mest nöjd med en bra miljöträning i fin miljö.
 
 
 
0 kommentarer