Stuteri Kry på SM

 
 
Nu har det gått några dagar sedan vi kom hem från fjord-SM, och det är dags att summer intrycken. Först tyckte vi att det hade gått sådär, men med lite perspektiv har vi mycket att glädjas åt och många fina resultat. Och inte minst en genomsnäll häst och en ryttare som fått mycket beröm för prydlig och bra ridning!
 
I dressyren slutade Ella och Haldol på trettonde plats, alltså strax ovanför mitten. Konkurrensen var hård, och framför allt var det oerhört jämnt mellan ekipagen. I första omgången, lätt A:1, gick han härligt, men med lite för många missar och fick inte heller jättebra betalt för det som var bra.
 
Där upplevde vi både att domarna skilde sig mycket i sin bedömning och att särskilt en domare gav högre poäng allt eftersom under dagen, vilket förstås inte var till fördel för Haldol som startade tidigt.  I andra omgången blev det mindre missar, men lite mer slätstruket. I lätt A:2 var de bara 0,6 procentenheter från placering och var elva. Första dagen var de tolva, men slutade sammanlagt som trettonde på grund av att många ekipagen ändrades mycket mellan dagarna. Upp till segraren var det 5,5 procentenheter.
Utställningen är vi helt nöjda med, både att Haldol fick guld och en hyfsad placering i finalen, och framför allt att det blev en trevlig dag för oss som sponsorer. Finalen sågs av många och var ett uppskattat inslag, som många stannade och såg trots att den låg sist på en varm dag.
 
Vi är också glada för Haldols dotter Labolina, som deltog i utställning och unghäctchampionat. Hon uppförde sig exemplariskt, och gjorde två fina uppvisningar i lätt B dressyr, så vi ser fram emot hennes fortsatta utveckling.
Vår tidigare hingst Ismo Kry hade också med två döttrar. Det var Trine, som vi känner igen som framgångsrik hopphäst med SM-guld, och Slebos Ischa. Den här gången tävlade båda i bruksridning, och Trine provade även några andra klasser med sin nya ryttare. Båda gjorde det bra, och Trine var trea bland juniorryttarna i bruksridningen.
 
Det finns förstås massor med andra släktingar till våra hästar på en tävling som denna. Om man djupdyker lite så är väl alla släkt. Men en till ska jag nämna och det är Rones pappa Finsands Ringo, som gjorde kanonresultat. Vinnare av den svåraste klassen: allround samt bästa hingst på utställningen. Dessutom deltagit med bra resultat i SM-klasserna i dressyr, hoppning, bruksridning och brukskörning. Vilken häst! Och lilla Rone lovar gott och är både charmig och trevlig redan, så kanske kan han gå i pappas hovspår (ja, mamma är ju inte dålig heller).
Nu laddar vi om för EM, och det blir mest i form av dressyr på uteritt. Haldol känns spänstig och fin, och med en liten justering av hjälperna vid bakdelsvändningarna så har de igen blivit sådär fina, som de inte var på SM...
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer