Ibland undrar man...

 
Vid den här årstiden undrar man ibland om det är en bra idé att ha hästar. Mörkt när man åker, mörkt när man kommer hem, så man träffar dem mest i lampornas sken.
 
I värsta fall så regnar det också, medan man sliter på med att köra ut foder. Eller i värsta fall - jo, det behövs verkligen regn så torrt som detta år varit. Ändå är det inte så kul när det kommer. I vart fall inte då det är bara ett par grader varmt och blåser samtidigt.
 
Ännu så länge är det inte det minsta geggigt, så det kunde varit värre. Och det kan det ju bli, om man tänker så. Unni påminde mig om att det kommer att bli mörkare i nästan två månader till, och att det om knappt fyra månader är lika få timmar dagsljus som nu....
 
Håhåjaja, det krävs väl ett särskilt släkte för att stå ut. Eller så räcker det med en mjuk varm nos och att få borra in fingrarna i en tät vinterpäls för att känna att det är rätt OK ändå. Där kan man sedan stå och minnas hur väldigt trevligt det är att ha häst sommartid....
 
 
1 kommentar
Anna O

Det är värst precis i början innan man vant sig vid att det är mörkt. Jag ska ju inte klaga för det är fortfarande varmt här - onormalt varmt just idag, över 20 grader - men detta att det är mörkt på morgonen gör att det känns som att man stiger upp mitt i natten. Och så känns det ju inte längre i december.

Svar: JA, du har nog rätt. November brukar vara värsta tiden. Sedan vänjer man sig, eller får nytt hopp, eller vad det är. Och då och då är det ganska härligt ändå. I morse låg alla de yngsta och snusade i gyllene halm innan de steg upp till frukost - fint att se!
stuterikry.blogg.se