Ponnysommar

Unni och Rena har haft en fin sommar tillsammans. Under våren lärde de känna varandra, och sommarlovet har bjudit på många härliga dagar att rida och en fin utveckling tillsammans. Nu är sommarlovet slut, men minnen och lärdomar tar vi med oss. 
 
När de väl tagit den första galoppen tillsammans dröjde det inte många dagar innan de galopperade ute. Lite lättare att komma igång där, men Rena är en lugn och snäll ponny, så inte ens på hemväg går det för fort. Så det blev precis så tryggt och bra som det ska. Med några sådana bra tillfällen i bagaget så gick det snart att våga galoppera ute även i sällskap med annan häst, som i detta fall var Hejde.
 
De har också vågat sig på att hoppa små hinder tillsammans. Rena överhoppar inte, så även där ger hon en fin start.
 
Vi hade inte satt några mål för sommaren, utom att ha det roligt och tryggt. Det blev det verkligen, och jag hade inte trott att de skulle komma så här långt redan. Jag tänkte att Unni får skritta och ta det lugnt så länge hon vill. Det blev inte så länge som jag trodde. Nu galopperar hon frimodigt ute på både Rena och Denver, ensam eller i sällskap med andra hästar.
 
Jag är glad att vi hittade en snäll och stabil ponny, som kunde visa vägen till ridglädje. Att hon dessutom har det vackraste huvud man kan tänka gör det ju inte svårare att tycka om henne ;-) Men allra finast är insidan. Eller som Unni sa så klokt: Man kan alltid känna sig trygg med Rena.
 
1 kommentar
Anonym

Som ordspråket lyder: Man gillar inte en häst som är vacker, den är vacker för att man gillar den.

Svar: Ja, kanske en variant på Skönheten ligger i betraktarens öga.
Helena