Inget föl

Det verkar tyvärr som att resultatet av fjolårets betäckningssäsong blir 0 föl. Trist och snopet, och Brynje hade verkligen varit värd några avkommor till. Och det är inte hans fel, bara otur.
 
Han betäckte fyra ston hos oss i fjol. Porla, som är lite äldre och inte haft föl på länge, blev inte dräktig, och det är inte så mycket att säga om det. Hennes chanser var sämre än snittets. Muska betäcktes bara en brunst, och blev inte dräktig då. Sedan fick hon inga nya chanser, dels för att hon hade fölat sent på året, dels för att hon verkade lite sliten, så bestämde oss för att ge henne en paus.
 
Finja och Hellvi blev båda dräktiga på första försöket. Finja kastade ju tyvärr ett välutvecklat stoföl ungefär två månader före beräknad fölning. Då tänkte jag att nu får vi hoppas på Hellvis föl då. Hellvi flyttade strax efter att hon konstaterats dräktig förra sommaren, och jag har så smått väntat på rapport om föl ett tag.
 
Men förra veckan fick jag istället veta att hon nog inte fölar i år. Hon har inte visat brunst, men hon verkar inte heller vara dräktig längre. Hon kollades aldrig om, så när hon förlorade dräktigheten får vi inte veta, men det är nog mest troligt att det hände tidigt - det är ju vanligast då.
 
Så efter att året innan fått fem föl av fem betäckta ston (med Hassle Kry), så blev det den andra ytterligheten denna gång. Så är livet som hingsthållare och uppfödare också ibland. Jag ska fundera på om jag ska ge Brynje en ny chans ett annat år, för det vore roligt att få i alla fall någon avkomma efter honom.
 
 
 
 
 
0 kommentarer