Höstplöjning

Lagom till allhelgonahelgen - som det ska enligt gammal sed, så var vår höstplöjning klar. Vi gör inte mer än ringer till grannen, som har resurserna i form av maskiner, men det känns ändå skönt att vara klar inför vintern. Gödselplattan är tömd, och gödsel från såväl den som från ligghallen (som fick ligga i stuka en liten tid) är nu nerplöjd och redo att göra nytta för kommande växlighet.
 
I vår kommer vi att så havre med insådd av en lämplig gräsfröblandning med en del klöver i. Och så håller vi tummarna för att vildsvinen ska låta det vara så att det blir en fin vall. Förhoppningsvis blir det ett lite bättre år vädermässigt också, så att vi kan få in fin egen halm nästa år.
 
Men först får det vara vinter, och jag tycker plöjningen är rätt fin att se på just nu. Och visst hade det varit tjusigt om vi plöjt med hästarna, men jag är rätt glad att det går att få hit en traktor som fixar det smidigt. Antagligen snyggare också, och helt klart snabbare ;-)
 
1 kommentar
Kajsa J.

Själv hoppas jag att det ska bli mycket regn nästa år igen. Då det torkade väldigt mycket de senaste somrarna.

Svar: Hur året har varit verkar olika på olika platser. Här var det oerhört torrt ända tills det var dags att tröska. Så dålig tillväxt på gräs, dåliga skördar, och sedan kom regnet för sent... Vi behöver nog också mera grundvatten, så gärna lite lagom regnande, så det finns vatten och gräset växer, men det också går att skörda gräs och säd, om någon vet var man beställer det :-)
Helena