Rättvist

 
Om fyra hästat samsas på ena halvan av ligghallen, så har de fortfarande gott om plats. Dessutom är det precis som det ska vara och alldeles rättvis fördelning. Åtminstone om man frågar den som intagit andra halvan ;-)
 
 
2 kommentarer
Anna O

Haha! Och den som är nyast får stå i dörren förstås.

Svar: Så blir det. Men han går dit och mumsar eller vilar lite i lugn och ro själv ibland.
Helena

Tore

Vad jag förstår har många små ligghallar. Ponny och fjordhäst äter ju gärna det mesta och även ströhalmen. Hur är det med mask och parasiter? Ökar belastningen i hästens tarmflora och avmaskning måste göras oftare?

Svar: Att äta halm och få lång ättid och mycket fibrer är bra för magen och minskar risken för kolik. Det är inte någon ökad parasitrisk med ligghall jämfört med box och hage. Däremot är det förstås viktigt med bra hygien i rasthagen - mocka gärna. De flesta parasiter sprids på bete och inte i stall eller ligghall. Självklart ska man se till att ha fräsch halm och en fräsch utfodringsplats. Vi fodrar i baljor och inte på marken. Kan troligtvis vara större risk för parasiter om man inte ger dem halm, utan de går ich gräver i jorden. Att ta träckprov och kolla ger svaret.
Helena