Markkänning

 
I lördags hände det. Unni red ut på Denver, och i trav på en åkerväg blev han skrämd och skyggade snabbt åt sidan. Det gjorde inte Unni, utan hon fortsatte mera rakt fram och landade i gräset.
 
"Det gick så snabbt att jag inte hann bli rädd" sa hon. Hon slog sig inte mycket heller. Lite öm i benet, men helt OK, Och västen var på - bra det.
 
Denver är en juste ponny, så han stannade nästan genast. Jag var med och såg alltihop, och kunde gå fram och fånga honom. Unni ledde honom ett par hundra meter, och han slappnade snabbt av. Kanske var det något som blåst upp i den blåsiga höstdagen? Vi vet inte, och Denver verkade inte bekymrad.
 
Så Unni satt upp igen, och red resten av rundan som planerat. Susade glatt iväg i galopp och lämnade mig och Humle långt efter. Härligt att se!
 
"Det måste kanske gå sämre ibland för att det ska gå bättre" summerade hon klokt. Ja, nog går det bättre och bättre. Det är roligt att se henne växa som ryttare.
2 kommentarer
Anonym

Alla ryttare måste någon gång få känna på att få en grustuggning. De svaga ryttarna ger upp medans de starka hoppar upp igen. Hur skulle vi annars sortera ut de som egentligen inte vill?

Svar: Jag kanske inte ser det som en sortering. Mer som en oundviklig händelse ibland. Och det behöver man förstås kunna hantera. Om man slutar beror det nog oftare på annat. Att Unni vill visade hon tydligt när hon övervann rädslan efter det tidigare fallet med armbrottet och kom tillbaka.
Helena

Anna O

Det där räknar jag inte ens som att ”gå sämre” (fast jag annars ju håller med att det är som Unni säger); sånt där händer ju. Att ha ramlat av och suttit upp igen är att ha lagt en ny viktig erfarenhet till samlingarna!

Svar: Det är det, och ofta känns det mindre hotfullt när man trillat av odramatiskt. Och jag tänker att då vågar man utmana sina gränser lite till.
Helena